Dansk dynamitt signerte: Daniel A. Pedersen klar for LSK

De siste tre sesongene har Daniel A. Pedersen (26) vært en bærebjelke i AGF Aarhus. I dag signerte midtbanespilleren en kontrakt med Lillestrøm ut 2019. Velkommen, Daniel!

Annonse:

- Lillestrøm er en god klubb som jeg har hørt mye bra om. Jeg har hatt noen gode samtaler med Simon (Mesfin) og Jörgen (Lennartsson), og det overbeviste meg. Dessuten var jeg her og så kampen mot Molde. Det jeg så var riktig fint, sier dansken med 140 kamper i Superligaen på CV'en.

For 11 dager siden fylte han 26 år. Det er med andre ord en spiller på vei inn i sine aller beste år som har skrevet under for LSK. Avtalen kunne ikke ha blitt en realitet uten den store støtte klubben har fått i forbindelse med VIERLSK-spilleren 2018.

Pedersen hadde også tilbud om å fortsette i AGF, men ønsket en ny utfordring - og valgte Lillestrøm etter å ha besøkt Åråsen i forbindelse med søndagens kamp mot Molde.

Han trener for første gang med sine nye lagkamerater onsdag klokka 10.30, og håper å kunne være aktuell allerede til søndagens kamp mot Sarpsborg 08.

- Det er lenge siden jeg har spilt fotball. Jeg har trent for meg selv den siste tiden, så jeg trenger nok litt tid. Men jeg gleder meg til å spille fotball igjen. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å skape en god historie her, sier Daniel A. Pedersen.

Sportssjef Simon Mesfin er glad for å ha klart å hente en så merittert spiller på en avtale som i første omgang strekker seg ut 2019.

- Vi har jobbet intensivt med å få signert Daniel den siste måneden. Han var ønsket av flere klubber, så vi er veldig fornøyd med at vi klarte å få ham hit på en avtale ut 2019-sesongen, sier Mesfin.

- Vi hadde to spillere som var våre klare førstevalg i dette vinduet i Arnór Smárason og Daniel A. Pedersen. Nå er begge klare, og det er vi veldig glade for. Vi ønsket å få inn rutinerte spillere med minst 100 kamper fra toppnivå. Akkurat som Arnór, tror vi Daniel vil heve laget - og gjøre de andre spillerne bedre. Han har gode lederegenskaper, forteller sportssjefen.

Trener Jörgen Lennartsson er meget fornøyd med at den danske midtbanespilleren nå er klar for LSK. Med 140 kamper i Superligaen, 30 på nivå to og seks U21-landskamper for Danmark, er det en rutinert mann som inntar LSK-stallen.

- Jeg er veldig glad for at vi har fått løst dette, og at det har gått relativt fort. Det er en spiller som har stor erfaring fra en balanserende sentral midtbanerolle på høyeste nivå i den danske ligaen. Han har hatt den rollen både i Silkeborg og AGF Aarhus. En spiller med godt pasningsspill, som er trygg med ballen - og god på å bygge opp spillet bakfra. Daniel kommer til å bidra at vi utvikler spillet vårt i den retning vi ønsker akkurat nå, sier Lennartsson, som selv har sett Pedersen flere ganger i aksjon.

- Jeg har sett ham live flere ganger i Superligaen - mot for eksempel Brøndby og København. Forhåpentligvis er han en spiller om kommer til å gå inn i hjertet til supporterne våre. Han har gode egenskaper både offensivt og defensivt. Han har erfaring, er profesjonell og er en ledertype som tar ansvar både på og utenfor banen.

Daglig leder Robert Lauritsen forteller at det ikke ville vært mulig å hente Daniel A. Pedersen uten de mange bidragene i forbindelse med VIERLSK-spilleren. Tirsdag ettermiddag hadde aksjonen fått inn 969 000 kroner.

Av de mange bidragene som er kommet inn, skiller tre seg ut:

Mangeårig styreleder og Åkrene Mek-sjef Per Mathisen har gitt hele 500 000 kroner. Nok en fantastisk gave fra en mann som har betydd utrolig mye for Lillestrøm Sportsklubb de siste 20 årene.

Ola Emil Heggset har gjennom sitt selskap Breidablikk Eiendom bidratt med 150 000 kroner. Heggset har tidligere vært styremedlem i LSK, og har i flere år vært en viktig støttespiller for klubben.

Peter Dybvad har gjennom sitt selskap Hvam Invest også gitt 150 000 kroner. Dybvad har vært LSK-supporter i mange år, og har ved flere anledninger gitt klubben en hjelpende økonomisk hånd.

Svært mange enkeltpersoner har også bidratt med penger slik at klubben klarte å signere Pedersen.

- Nok en gang har vi fått se hvor mange som har et varmt og glødende hjerte for LSK. På vegne av klubben vil jeg sende en stor takk til alle små og store bidragsytere, sier daglig leder Robert Lauritsen.

Les også: VIERLSK-spilleren har samlet inn 969 000 kroner

Annonse fra Eliteserien: