Daniel og Even vokste opp sammen, debuterte for Norge sammen - og skrev proffkontrakt sammen

Daniel Skaarud og Even Caspersen Knudsen møttes i barnehagen på Bjørkelangen da de var fire-fem år. Siden har de fulgt hverandre på fotballbanen. Nå har de to 15-åringene signert proffkontrakt med LSK.

Annonse:

Det er en liten eventyrhistorie av de sjeldne: De to 2007-gutta vokste opp 300 meter unna hverandre på Bjørkelangen, de begynte samtidig i LSK og tidligere i år debuterte de samtidig på G15-landslaget.

Nå har også begge de to stortalentene signert på en tre år lang proffkontrakt med Lillestrøm. 

- Det føles deilig. Det er en stor drøm som går i oppfyllelse. Det er også gøy at vi i år både har debutert sammen for Norge og signert proffkontrakt med LSK, sier Even Caspersen Knudsen, som er en offensiv og kraftfull høyreback.

- Det betyr veldig mye for meg. LSK har vært i hjertet mitt hele tiden, så det er veldig stort, sier Daniel Skaarud, en teknisk briljant spiller som trives aller best i en kantrolle.

Les også: Suksess for talentene - sikret seieren i G15-debuten

Ikke rart akademisjef Toni Ordinas er strålende fornøyd.

- Helt nydelig. Det er to store talenter fra en veldig god generasjon i LSK, og vi har et stort håp om at enda flere vil følge etter. Daniel og Even har jobbet hardt i mange år, og fortjener dette. Gratulerer til begge to, sier Ordinas.

Se VGTV-reportasje med laget 2007-laget til LSK fra 2016!

De to Bjørkelangen-guttene gikk samtidig til Lillestrøm i niårsalderen, noe som har ført til at foreldrene til Even og Daniel har hatt nok å pusle med de siste årene.

- Fra de spilte på Løve-laget som ble trent av Arne Erlandsen i sin tid, så har det blitt tur-retur Bjørkelangen i hvert fall fem ganger i uka. Så det har blitt litt kjøring. Men de har vært flinke til å sove og lade batteriene i bilen, det er jo fire mil hver vei, forteller pappa Kenneth Knudsen.

- Så har de tatt litt buss også etter at de ble eldre, skyter mamma Cecilie inn.

STOLTE: Pappa Kenneth og mamma Cecilie har vært viktige bidragsytere til at Even Caspersen Knudsen (15) nå har signert proffkontrakt.
STOLTE: Pappa Kenneth og mamma Cecilie har vært viktige bidragsytere til at Even Caspersen Knudsen (15) nå har signert proffkontrakt.

Foreldrene er selvsagt også stolte over at de to kameratene har signert på sine første proffkontrakter. Fra og med neste høst begynner de på Wang Toppidrett Romerike og flytter sammen til Lillestrøm.

- Det blir litt uvant å bo alene, men jeg tror det skal gå bra, sier Even Caspersen Knudsen.

- Vi ble kjent med hverandre i barnehagen da vi var fire-fem år, og det er veldig gøy at vi har fulgt hverandre siden. Drømmen er å spille sammen for LSK ute på Åråsen-matta, forteller Daniel.

Her kan du kjøpe billett til LSK - Glimt lørdag 1. oktober!

Agent Atta Aneke er rådgiver for begge, og er mektig imponert over jobben de to ungguttene og familiene har lagt ned så langt.

- Det er to flotte og veldig talentfulle spillere som har alle muligheter foran seg. Nå begynner den virkelig harde jobben, sier Aneke.

PS! Daniel Skaarud er med i G19-troppen som spiller NM-kvartfinale mot Sandnes i LSK-hallen klokka 17.00 i dag. Vi håper mange tar turen for å heie Lillestrøm-talentene fram til semfinale!

Les også: Ukas prestasjon: Daniel (13) med magisk G16-debut

Se video-intervju med Even, Daniel og Toni:


Annonse fra Eliteserien: