Colin Rösler klar for LSK

Sine første fotballminner har han fra den gangen pappa Uwe trente Lillestrøm. Nå føler Colin Rösler (21) at han kommer hjem til barndomsklubben.

Annonse:

Midtstopperen med fortid i Manchester Citys akademi og nå sist nederlandske NAC Breda har signert på en avtale med LSK ut 2024-sesongen. 

- Det føles som å komme hjem. Jeg har veldig gode minner herfra. Jeg gleder meg veldig, veldig til å ta på meg LSK-drakta og spille foran Kanari-Fansen på Åråsen. Det blir veldig gøy, sier Colin Rösler.

DEN SISTE KAMPEN: Uwe Rösler matchvinner for LSK mot Bodø/Glimt i serieåpningen i 2003.
DEN SISTE KAMPEN: Uwe Rösler matchvinner for LSK mot Bodø/Glimt i serieåpningen i 2003.

Han var bare to år da pappa Uwe signerte for LSK sommeren 2002. Den tyske spissen var helt avgjørende for at Lillestrøm reddet plassen i Eliteserien den høsten, og han rakk også å bli matchvinner i serieåpningen i 2003 - med en kreftsvulst i kroppen. Sykdommen sørget for at Uwe Rösler måtte legge opp, men i 2005 og 2006 var han tilbake som populær trener.

- Jeg husker et par kamper på Åråsen. Spesielt da vi vant mot Vålerenga. Og noen av mine første fotballminner er fra da jeg sto på sidelinja og så på storebroren min trene med LSK, forteller den norske U21-landslagsspilleren.

- Hva har pappa Uwe sagt om at du skal til Lillestrøm? Har han pushet deg i riktig retning?

- Han har det. Pappa synes det er gøy at en Rösler er tilbake på Åråsen. Han sa at klubben er i en veldig bra posisjon og at det bare var å signere, kose seg - og vinne kamper for LSK.

Her kan du kjøpe sesongkort for 2022-sesongen!

Sportssjef Simon Mesfin er svært fornøyd med at den unge midtstopperen er klar for Lillestrøm.

- Colin er en gjennomført profesjonell spiller som går rett inn i den kulturen vi ønsker å skape. Samtidig har han gått en god skole på City-akademiet og i nederlandsk ligafotball som medfører at han allerede har god erfaring i ung alder. Senest i høst var han involvert på U21-landslaget, og har internasjonal erfaring gjennom mange år på aldersbestemte landslag. Colin har et utviklingspotensial som vi er glade for å jobbe med i tiden fremover. LSK skal være en klubb for spillere som ønsker å utvikle seg, og slik passer Colin godt inn her, sier Mesfin.

SOM FAR, SÅ SØNN: Colin Rösler går i pappa Uwes fotspor og har signert for LSK.
SOM FAR, SÅ SØNN: Colin Rösler går i pappa Uwes fotspor og har signert for LSK.

Slik beskriver 2000-modellen seg selv som spiller:

- Dere får en spiller som liker å holde nullen. Det er det jeg synes er det viktigste som midtstopper. Jeg er aggressiv, men også en moderne stopper som liker å ha ballen i beina, bygge opp spillet bakfra - og bidra fremover, sier Rösler - som trente med Lillestrøm før G19-EM sommeren 2019.

- Det var veldig gøy at LSK lot meg få trene med laget før G19-EM. En veldig fin gjeng. For meg var det en no-brainer da LSK viste interesse. Det var bare å kjøre på, tillegger han.

Les også: Colin Rösler trener med LSK før G19-EM

Fra Nederland har han fulgt LSKs gode 2021-sesong.

- Jeg har sett en del kamper. Fotballen laget har spilt har vært veldig bra. Imponerende både defensivt og offensivt. Jeg håper at jeg kan hjelpe laget til å bli enda bedre.

Vi ønsker Colin Rösler hjertelig velkommen til LSK!

Se video-intervju med vår nye spiller:


Se vår velkomstvideo til Colin Rösler:


Annonse fra Eliteserien: