Bedring i sikte: Derfor er Åråsen-matta dårlig

Åråsen-gresset er i ferd med å bli bedre, men det er flere årsaker til at den vanligvis så strøkne matta har vært i en dårlig forfatning i årets første hjemmekamper.

Annonse:

Banemester Terje Hveding er selvsagt fortvilet over at banen har vært humpete og løs så langt. Heller ikke mot Haugesund på søndag vil den være tipp-topp.

Det er det flere grunner til.

- I forbindelse med serieavslutningen i fjor høst hadde vi flere treninger og kamp i minus ti grader. Det er ikke bra for gresset. Det fryser, det brekker når du trår på det - og det dør, forteller Hveding.

Og fortsetter:

- Etter sesongen i fjor høst burde vi ha sprøytet banen mot sopp - som kommer under snøen. Når du starter opp varmen på våren, og det blir varmt og godt og fuktig under snøen, så elsker soppen tilværelsen. Og når du da ikke har fått sprøytet, så blir det mye verre enn det burde ha blitt.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Haugesund på søndag!

Den rutinerte banemannen varsler at det fortsatt vil ta litt tid før Åråsen-gresset fremstår i sedvanlig strøken utgave.

- Mange av de hullene på matta er soppskader. De større feltene er der gresset døde under treningene i fjor. Til å begynne med er gresset halvdødt og dødt. Nå er det døde gresset borte, og det som var halvdødt har vokst. Mot Haugesund vil nok banen være kanskje litt bedre eller lik som den var mot Molde.

- Hva med mot Rosenborg 11. mai da?

- Da har vi et stort håp om at det er veldig mye bedre. Det er kjempebra at det har regnet i dag. Gresset trenger i utgangspunktet tre ting for å vokse: Det er lys, varme og fuktighet. I påsken fikk det bare lys under duken. Det førte til at det ble forferdelig tørt, sier Hveding.

Les også: Josef Baccay (17) debuterte i Eliteserien

Vanligvis trener A-laget ute på stadion dagen før hjemmekamp, men lørdagens økt vil nå foregå på Vigernesjordet.

- Et av tiltakene som forhåpentligvis vil gjøre matta bedre, er at det ikke blir trening her dagen før Haugesund-kampen, sier Terje Hveding.

Les også: Bli med på rydde-dugnad tirsdag 30. april!


Annonse fra Eliteserien: