Baccay og LSK enige om proffkontrakt ut 2021

G17-landslagsspilleren Josef Baccay og sportssjef Simon Mesfin ble i dag enige om en proffkontrakt som varer ut 2021-sesongen.

Annonse:

Akkurat som Frode Kippe kom unggutten fra Kolbotn til Lillestrøm, og nå har den fine utviklingen belønnet seg. 17-åringen, som gjorde en solid innsats på det norske G17-landslaget i EM i mai, har skrevet under på en profesjonell kontrakt som gjelder fra 1. januar 2019 og tre år frem i tid.

- Det føles veldig bra. Det er en drøm som jeg har hatt helt siden jeg kom hit til Lillestrøm, og som nå går i oppfyllelse. Så jeg er veldig fornøyd med det, sier Baccay til lsk.no.

Les også: EM-suksess for Baccay

- Vi har hatt god dialog med Josef, agenten hans og familien hans siden en god stund før EM. Vi har lenge vært interessert i å skrive den første proffkontrakten med Joset, og etter EM bestemte vi sammen at vi skulle få det i havn. Ingenting er bedre enn at han er fullstendig klar for å jobbe hardt i LSK i mange år fremover, sier Simon Mesfin.

Baccay går i 1. klasse på videregående skole, og vil kombinere skolegangen fremover med spill for LSK.

- Vi har skrevet under en treårskontrakt som starter 1. januar. Først og fremst for å få orden på skolesituasjonen. Han har ambisjoner om å gjøre det bra på skolen samtidig som han gjør det bra på fotballbanen. Han kommer til å trene med A-laget fremover som hospitant, men blir fullverdig medlem av A-stallen fra 1. januar, sier Simon Mesfin.

17-åringen, som både kan spille back og kant, kom til LSK før 2017-sesongen. Nå håper han å gå i fotsporene til den ett år eldre Erik Tobias Sandberg - som med bravur debuterte fra start i Eliteserien mot Odd søndag.

- Han gjorde en veldig god kamp, og er et forbilde for mange unge spillere, sier Baccay om Sandberg.

Les også: Kippe: - Sandberg var banens beste

Annonse fra Obos-ligaen: