Kippe: - Sandberg var banens beste

(Lillestrøm - Odd 0-0) En suspendert Frode Kippe (40) var mektig imponert over hvordan Erik Tobias Sandberg (18) gjorde det i sin første seriekamp fra start for LSK.

Annonse:

Etter kampen satte veteranen seg ned ved siden av unggutten og ga ham masse skryt for innsatsen. Sandberg hadde knapt en dårlig involvering, og var sterkt delaktig til at LSK holdt nullen i det målløse oppgjøret mot Odd.

- Veldig solid. En meget trygg gjennomføring, han vant dueller og var nøye i alt han gjorde. Så dette synes jeg var imponerende bra, sier Kippe.

- Jeg var litt spent da jeg løp ut på Åråsen-matta. Det er bare å gå inn der og vise null respekt. Hvis du er nervøs, så går det til helvete, sier Erik Tobias Sandberg.

Både Frode Kippe, som sto over på grunn av fire gule kort, og en strekkskadet Erling Knudtzon mente 18-åringen burde ha blitt kåret til dagens beste Lillestrøm-spiller av juryen på Åråsen - selv om også Ifeanyi Mathew var en verdig vinner.

- Erik Tobias hadde nok fortjent å bli kåret til banens beste. Han ryddet unna, vant stort sett alle duellene - og gjorde knapt en feil der ute, sier kapteinen.

- Jeg synes Mathew gjorde en knallkamp, så han fortjente å bli kåret til Lillestrøms beste. Men jeg er fornøyd med egen innsats. Og det er hyggelig at dem sier det, sier kapteinen på G18-landslaget.

Kippe ser mye av seg selv i Erik Tobias Sandberg.

- Han er litt samme type spiller som meg. Han er god til å rydde unna og vinne duellene.

Åråsen-publikummet satte også stor pris på at den vaskeekte Lillestrøm-gutten fikk debuten fra start i Eliteserien. Flere ganger høstet han applaus for sine mange gode involveringer.

- Publikum her er helt fantastiske. De backer meg, og da får man litt ekstra sprut. Veldig gøy, sier Sandberg.

Etter kampen stilte han opp på en rekke selfies sammen med unge LSK-supportere.

- Alle ønsker å spille, men jeg kjemper mot tre andre veldig gode midtstoppere. Vi får bare se hva som skjer, sier midtstoppertalentet, som i morgen reiser på samling med G18-landslaget.

De andre spillerne har en uke ferie. Neste kamp i Eliteserien er borte mot Haugesund 24. juni.

Poengdelingen mot Odd var rettferdig nok - målt ut fra spill og sjanser. Lillestrøm var klart best i første omgang, og to langskudd fra Ifeanyi Mathew var nær ved å gi LSK ledelsen. Enda nærmere var Simen Kind Mikalsen etter å ha fyrt av en kanonkule i tverrliggeren. I andre omgang skapte Odd de største sjansene.

Annonse fra Eliteserien: