Arne Erlandsen har fått kreft: - En kamp jeg skal vinne

Arne Erlandsen krysser fingrene for at Lillestrøm sikrer semifinaleplassen mot Bryne torsdag, men akkurat nå står han midt oppe i en langt mer alvorlig kamp. Han har fått kreft.

Annonse:

Den mangeårige spilleren og treneren i LSK fikk nylig kreftdiagnosen, og skal nå gjennomgå seks uker med strålebehandling og cellegift.

- Jeg følte meg helt frisk, men så merket jeg en kul som normalt ikke er der. Da tok jeg kontakt med LSK-lege Bjørn Schultzen. Derfra var veien kort til Ahus og videre til Rikshospitalet. Der ble det for en tid tilbake påvist kreft. Jeg har allerede vært gjennom en operasjon, og nå venter en tøff behandling. Det blir noen utfordrende dager og uker. Men jeg har vært gjennom flere tøffe kamper - både på og utenfor banen. Jeg vinner de fleste. Forhåpentligvis skjer det samme nå. Dette er en kamp jeg skal vinne, sier Arne Erlandsen til lsk.no.

58-åringen er ved godt mot, omstendighetene tatt i betraktning.

- Det som gjør det litt spesielt, er at jeg heller ikke nå har noen følelse av at jeg er syk. Jeg har trent godt hele tiden, og er i bra form. Det er forskjell på å få en slik beskjed når du føler deg frisk kontra når du føler deg syk. Og vi må tenke på at en av fem nordmenn får kreft i løpet av livet. Det er ikke noe unikt sånn sett. Jeg har fått fin oppfølging og har en fantastisk lege på Rikshospitalet som gjør meg styrket i troen på at dette skal gå bra.

Les også: Tom Lund og de andre heltene fra 1978 gjester Åråsen mot Bryne

Etter at han sluttet som LSK-trener i slutten av juni har han allerede hatt muligheten til å gjøre comeback, men på grunn av sykdommen må han legge trenerkarrieren på is inntil videre.

- Noen dager og perioder i livet er tøffere enn andre. Sånn er det bare. Men både legen og jeg har god tro på at dette skal gå bra. Jeg skal bli frisk så fort som mulig. Og jeg skal tilbake til fotballen så fort som mulig. Forhåpentligvis allerede i desember, sier Erlandsen, som på nært hold har opplevd at tidligere LSK-spillere som Uwe Rösler, Gunnar Halle og Per Magne Misund fikk kreft mens de var aktive fotballspillere.

- Jeg har jobbet med flere spillere som har fått kreft. Alle har blitt friske. Noen dør av kreft, men de fleste overlever heldigvis.

Les også: #VIERLSK-kampen mot Stabæk kan sette ny rekord

Daglig leder i LSK, Robert Lauritsen, har selv snakket med Erlandsen om kreftdiagnosen, og sender på vegne av klubben sine beste lykkønskninger.

- Det var utrolig trist å høre om sykdommen. Vi krysser fingrene for at Arne kjemper seg gjennom dette. Han tåler mer enn de fleste. Han er en av de mest markante personene i LSK-historien, en bauta som vi håper å se på tribunen på Åråsen når han føler seg klar for det, sier Lauritsen.

- Lillestrøm har alltid, og vil alltid, bety mye for meg. Kanskje får jeg med meg noen kamper på Åråsen mot slutten av året. Og forhåpentligvis blir det cupfinale på Ullevaal i begynnelsen av desember. Jeg er ikke i tvil om at Lillestrøm slår Bryne i kvartfinalen. Da er man ganske nær en cupfinale i år også, sier Arne Erlandsen, som ledet LSK gjennom de fire første rundene i årets NM.

Her kan du kjøpe billett til torsdagens cupkamp mot Bryne og søndagens seriekamp mot Stabæk på Åråsen!

Annonse fra Eliteserien: