André (25) trodde ikke på Kairinen-kjøp - må gå til Kristiansund

Jubelen sto ikke akkurat i taket hos André Øyvåg (25) da det ble klart at LSK serieåpner på bortebane mot Kristiansund...

Annonse:

15. desember i fjor skrev han følgende på Twitter da LSK annonserte at en tidlig julegave var på gang:

«Hvis dette er kjøp av Kaan Kairinen går jeg til første bortekamp i 2021!», utbasunerte 25-åringen fra Blaker.

Og det handlet nettopp om det - Kaan Kairinen var kjøpt fra danske Midtjylland.

Da terminlista for 2021 ble offentliggjort i går - med Kristiansund på bortebane som første seriekamp - var det nok av folk som minnet Øyvåg på hva han hadde lovet.

- Fra min side var det et forsøk på å være litt artig. For meg var det så usannsynlig at den overgangen skulle bli en realitet. Jeg trodde ikke det kom til å skje. Så jeg slang det ut for humorens skyld, forteller André Øyvåg.

Kristiansund Ballklubb lot også høre fra seg.

«Stakkars André. Det er bare å legge seg i hardtrening. Billett er i boks.», skrev KBK på klubbens Twitter-konto etter at det var klart at LSK møter Kristiansund på Nordmøre mandag 5. april.

- Jeg tenkte at den tweeten min bare skulle skli unna, men den gjorde jo ikke det. Det var det et par Fugla-gutter som var kjappe med å melde - og ønsket meg god tur til Kristiansund. Men en forutsetning for å gå dit må være at jeg får tribuneplass. Ellers hadde jeg ikke giddet. Så jeg sendte en stakkarslig melding til KBK der jeg spurte om det var mulig å få billett. Jeg tror ikke det tok mer enn tre minutter før de svarte at billett var i boks, og at det bare var å legge seg i hardtrening. Så nå har jeg ikke noe valg. Jeg må gjennomføre. Og aller først begynne å trene litt. Ta noen saftige gåturer.

- Det er sikkert mange som hadde feiga ut...

- Det er sikket det. Jeg var innom tanken selv, men jeg kan ikke backe ut etter at det ble hausset opp så mye på Twitter. Jeg må i hvert fall prøve. Men det er langt å gå.

Det siste har han utvilsomt rett i. Hvis du kjører bil via E6 fra Lillestrøm til Kristiansund, så tar det syv og en halv time. Distansen? Brutale 553 kilometer.

For André Øyvågs del må han i tillegg gå en rute som trolig blir lengre enn raskeste motorvei...

- Jeg har ingen anelse om hvor lang tid jeg kommer til å bruke, men jeg har en liten idé om at det skal gå på mellom 12 og 15 dager. Og det blir en utfordring at jeg ikke kan gå langs motorveien. Det må planlegges nøye ut fra overnatting. Og jeg må bruke ferien min, selv om det heldigvis er noen røde påskedager i forkant av kampen.

- Vil du få følgehjelp av noen kompiser eller skal du gå alene?

- Foreløpig har en kompis lovet å kjøre meg til Åråsen - som blir startsted. Det er i hvert fall en begynnelse.

- Du bannet kanskje litt høyt da du fikk vite at den første bortekampen ble mot Kristiansund?

- Ja. Bodø/Glimt eller Tromsø kunne jo ikke ha gått, så det var vel omtrent det verste med tanke på avstand. Det er jo helt hinsides langt. Jeg kommer til å være helt ferdig når jeg kommer fram. Hvis jeg kommer fram. Men jeg er såpass sta at jeg ikke gir meg før kroppen faller sammen, sier André Øyvåg.

PS! 25-åringen fra Blaker er selvsagt sesongkortholder på Åråsen. Her kan du kjøpe ditt sesongkort for 2021!

Annonse fra Eliteserien: