8839 så poengdeling mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen

(Lillestrøm - Rosenborg 1-1) Lillestrøm by og Åråsen Stadion var pyntet i gult da vi delte poeng med Rosenborg lørdag kveld.

Annonse:

Etter en vanvittig god mobilisering fra ildsjelene i Kanari-Fansen med gatefest og et godt opplegg på selve kampdagen, endte vi på 8839 tilskuere mot Rosenborg.

I troppen var endelig Arnór Smárason og Daniel Pedersen tilbake. Pedersen spilte 90 minutter, men Smárason så kampen store deler fra benken. Tobias Salquist er tilgjengelig mot Mjøndalen 16.mai.

Lillestrøm var klart det beste laget i første omgang. Alex Dyer var nære på i det 15. minutt, De Lanlay stoppet forsøket. Daniel Gustafsson ble satt opp av Thomas Lehne Olsen i det 23. minutt, svensken fikk ro på kula og satt den i høyre hjørne.

Fire minutter før pause fikk Yann-Erik de Lanlay stå alene på bakerste stolpe. Den tidligere Viking-spilleren brant kampens største sjanse.

Det er 30 år siden Lillestrøm tok seriegull, i den forbindelse ble 1989-heltene hyllet utpå banen i pausen - til stor fornøyelse blant de fremmøtte.

62 minutter tok det før trønderne fikk uttelling, Søderlund med et briljant innlegg rett inn på Mike Jensen som smalt til på volley. Maric får noen fingre på den, men er sjanseløs.

Arnór Smárason gjorde sitt Eliteserie-comeback i det 76 minutt, islendingen som var på behandling i Tyskland tidligere denne uken skapte raskt positiv energi i LSK-laget, men rakk ikke prege kampen nevneverdig.

Dermed ender kampen 1-1. Takk til alle de 8839 møtte opp i dag. En spesiell takk rettet til styremedlem i KFL og initiativtaker til gatefesten Alexander Amundsen. Vi håper på fler gatefester i årene fremover!