P1644121

Tok seks poeng før julepausen: Slik evaluerer laget halvspilt sesong

Etter tirsdagens kampdag tar eSerien juleferie - og er tilbake på TV-skjermene 19. januar. Denne kampdagen tok LSK seks av ni poeng og ender på en tredjeplass etter halvspilt sesong.

Annonse:

Tirsdagens motstandere var Øygarden, Raufoss og Jerv. De to sistnevnte er regnet som topp seks-lag. Oppgjøret mot Øygarden endte 9-0 sammenlagt, Raufoss 5-4, mens LSK - Jerv endte med et surt 2-4-tap.

- Dette var hakket bedre enn sist. Gikk veldig greit mot Øygarden, som forventet. Det ble brutale sifre. Super coaching av Johans. Veldig bra mot Raufoss - og litt skuffende mot Jerv i to kamper jeg føler vi har kontroll på og nivået til å vinne, forteller Oskar Angell-Hansen.

Les også: Fikk behandling av Apexklinikken før kampdag

Bao Nguyen mener også dagen er godkjent.

- Det er et lite steg fra sist, men vi må fortsatt opp et par hakk mot motstandere som Jerv og de andre topplagene, så vi kan fortsette å hevde oss i toppen. Godkjent siste kampdag før ferien.

P1622860
FORTVILET: Vidusan fortviler over egne prestasjoner.
Alle foto: Emil Saglien Ruud.

Skuffelsen er nok størst hos Vidusan Yoganathan som gir bort to straffespark mot Jerv. Uakseptabelt mener Vidu. 

- Vi ville ha ni poeng i dag, men jeg spiller en dårlig kamp mot Jerv. Taper 3-1, slipper inn to straffer. Det skal ikke skje på denne arenaen. Ekstra bittert at det skjer mot Andreas Aarstad, vår tidligere akademi-spiller som gikk til Jerv, så slår han meg.. Men-men, sånn er det, sier han.

LSK ender med det på en tredjeplass ved halvspilt sesong fire av eSerien. Neste kampdag er 19. januar. LSK-gjengen er fornøyde, men også litt misfornøyde. 

- Ingen av gutta - forutenom Johan - har spilt i eSerien før. Vi satt oss et mål om topp seks. Nå er vi på tredjeplass. Jeg er fornøyd, men med en bismak. Vi er faktisk litt skuffa også. Men det viser vinnermentaliteten i gruppa, sier trener Thilip.

- Vi sjokkerte det norske FIFA-folket i kampdag en og to. Slo og tok poeng mot de beste. Vi hadde en ganske god flyt før det begynte å hakke litt. Vi underpresterte i kampdag tre og fire, også tok vi oss opp litt i dag. Absolutt en godkjent halvsesong, sier Bao Nguyen.

- Tredjeplass er meget bra. Vi har store forventninger til oss selv. Det kunne sett bedre ut om vi vant de 50/50-kampene. Nå har vi eSerien julepause i over en måned. Det blir mye terping - og mye vi må forbedre oss på, sier Vidusan Yoganathan

Oskar Angell-Hansen var helt fersk i det kompetitive gamet da han ble tatt opp i LSKs tropp.

- Det har vært veldig gøy å være med på. Vi har jo etablert oss som favoritter. Jeg tror med det teamet og den spillergruppa vi har at det blir enda bedre fremover. Når vi kommer tilbake i januar har vi enda et nivå inne hele gjengen. Da blir vi skumle å ha med og gjøre, forteller Oskar, som var usikker på om det å konkurrere var noe for han - men ville gi det et forsøk. Nå ser det ut til at 21-åringen blir i gamet en stund til.

- Det er en så fin gruppe med folk at det har blitt en kompisgjeng. Et deilig avbrekk i coronahverdagen. Jeg er veldig motivert for å fortsette. Jeg koser meg veldig, forteller Oskar.

- Jeg synes gutta har levert veldig solid. Jeg tror alle lag og spillere har fått øyne opp for oss - og kommer til å ville slå oss. Alle vet at LSK er en av favorittene i år. Det kommer til å bli vanskelig, siden de nå har fått sett hvilket nivå vi har. Men vi har så vidt begynt, sier Patrick Kolstad med et lurt smil.

P1644142
TRENERDUOEN: Thilip Thangarasa (t.v) og Marius Oyen Garnes skal ha mye av æren for at LSK-spillerne for en såpass tilrettelagt hverdag.

Thilips trenerkollega, Marius Oyen Garnes, deler resten av gruppas meninger.

- Jeg vil si det er bra. Vi må være fornøyd med tredjeplass. Samtidig så har vi avgitt poeng i kamper vi ikke burde avgitt poeng, men vi har også tatt poeng i de vanskeligste kampene. Så selvom vi ligger på en tredjeplass, er det også litt surt, forteller Marius.

Nå venter en lengre pause - og mye trening for LSK-stallen.

- Gutta og teamet må nullstille litt. Vi skal forberede oss godt til neste halvdel. Jeg tenker motstanderene fortsatt kommer til å frykte oss, avslutter Thilip Thangarasa.

Annonse fra Eliteserien: