Derfor har ikke LSK-duoen spilt

Johan «Johans» Færaas og Patrick «Pat» Kolstad har ikke fått noe spilletid de fem første kampdagene i eSerien. Flere har stilt spørsmålstegn til nettopp dette. I denne saken får du svaret.

Annonse:

LSK e-sport sin spillertropp er denne sesongen vært veldig bred. Stallen består av fem spillere: Bao Nguyen, Vidusan Yoganathan, Oskar Angell-Hansen, Johan Færaas og Patrick Kolstad. Det er kun de tre førstnevnte som har representert LSK i eSerien hittil i sesongen.

Hvorfor?

LSK-trener Thilip Thangarasa, forteller at det ikke har vært lett. Det er en spillergruppe med mye glød og kvalitet som alle ønsker å spille.

 - Det handler ikke om kvaliteten, for den har de vist på trening. De er gode og har et skyhøyt nivå. Dessverre for Johan og Pat har de andre vist et enda høyere nivå. Ved hvert kamputtak diskuterer og krangler jeg og Marius om hvem som skal få spille. Det er bare et tidsspørsmål før debuten kommer for gutta, røper treneren.

Patrick Kolstad har hver kampdag støttet gutta fra sofaen på Åråsen, men har ikke fått noe spilletid. Han forteller selv at han ikke har vært helt klar.

- Jeg har trengt den tiden til nytte. Brukt tid for å finne ut hva jeg må gjøre for å bli god nok. Jeg vet jeg har nivået og potensialet inne, men jeg må jobbe med de tingene som gjør at jeg får det helt ut. Så synes jeg vi har en solid spillergruppe. Vi har et miljø som hele tiden backer hverandre. Vi kommer med tips, råd, positive oppmuntringer hvis det er noe som er vanskelig. Vi jobber sammen om utfordringene. Jeg tenker at den dagen jeg får debutere, så får jeg vist hva jeg er god for - og kan. Den dagen kommer snart, sier Kolstad, som i fjor var tredjespiller i Viking.

Johan Færaas forteller om at den siste tiden har vært tøff, men det er ikke fordi han ikke har fått LSK-debuten.

- Jeg personlig har slitt - og sliter - med noen personlige ting på hjemmebane. Noe som påvirker mer enn bare FIFA-spillingen. Også YouTube og diverse andre prosjekter jeg har. Det er på bedringens vei for hver dag. Jeg visste selv før jeg signerte at jeg måtte heve alle mine tekniske FIFA-ferdigheter. Det kommer seg, men den siste biten er det mentale - og den kommer for hver dag, åpner Johans, som brenner for mental helse.

Da hjelper det også stort å ha Apexklinikken som samarbeidsparnter. LSK-spillerne kan når som helst dra til deres klinikk på Helsfyr og få behandling fysisk og psykisk, slik de gjorde før den femte kampdagen.

- Den dagen jeg re-debuterer i eSerien så er det en sabla bra FIFA-spiller som møter opp. Uansett om jeg ikke klarer de beste resultatene i weekend league, er det noe helt annet som møter opp i eSerien. Jeg har en bryter jeg har i meg som jeg vet andre ikke har, og det er den med å prestere på kampdag, forteller Johan.

- Hva vil du si om miljøet her, kontra din i forrige klubb?

- I motsetning til Ranheim har vi en stor tropp, det er mye mer teamfølelse her. Samtidig som at spillerne og støtteaparatet som er her har en felles hensikt av å bygge hverandre opp og ikke kun seg selv inviduelt. De bryr seg om meg som person og Johan som FIFA-spiller. Det var jo derfor jeg valgte LSK - og jeg er henrykt over å stå her som LSK-spiller i dag.

Thangarasa forteller at Johan og Patrick alltid er der for laget - og at de har bidratt stort selvom de ikke har få ta fatt på kontrollen i eSerien.

- Grunnen til at Bao, Oskar og Vidu presterer på dette nivået et blant annet at de har trent med Johan og Pat. De har kommet med sine tips og råd - og utviklet hverandre. Hatt diskusjoner på hvordan de skal hjelpe hverandre. Det er det sportslige. Men de hjelper også med å skape et miljø. Det viser engasjementet. Det er en fantastisk totalpakke som bidrar til at vi presterer.

Annonse fra Eliteserien: