Tap i Drammen

Strømsgodset – Lillestrøm 3-1

Dårlig konsentrasjon i en halv omgang gjorde at hjemmelaget beholdt alle tre poengene i Drammen. Kampen var underholdende og spillemessig ganske jevn, men Strømsgodset scoret på sjansene sine. Det gjorde ikke vi.

Allerede etter 6 minutter får vi vår første sjanse. Simen Kind Mikalsen vinner ballen på Godsets halvdel. Går ned til dødlinjen og slår ut. Fredrik Krogstad får ballen litt bak seg, men klarer å avslutt like utenfor.

To minutter senere kommer et langt utspark fra Godsets keeper. Litt ubesluttsomhet i LSK-forsvaret gir Tokmac muligheten til å pirke ballen forbi en utrusende Arnold Origi. Hjemmelaget leder 1-0.

Like etter scoringen er hjemmelaget frempå igjen, men avslutningen heades over.

Utover i omgangen er det LSK som har ballen og styrer mye av spillet, men vi sliter med å komme til sjanser. Simen Rafn forsøker et skudd fra hjørnet av 16-meteren, men det går utenfor. Tagbajumi forsøker å spille igjennom Erling, men keeper rekker ballen først.

I stedet så er det Tokmac som igjen gir hjemmepublikumet grunn til å juble. Han får ballen på 8 meter, vender og banker den i mål. Godset leder 2-0.

Hjemmefansen har knapt rukket å juble ferdig før Marcus Pedersen lurer LSK-forsvaret, og kommer alene med Origi. Spissen gjør ingen feil, og setter inn 3-0 i det lengste hjørnet.

Til tross for en grusom start på kampen, så gir ikke LSK opp. Bare to minutter etter scoringen får Marco Tagbajumi en mulighet. Han styrer en heading mot mål, men Godset-keeperen rekker akkurat ned og redder på streken. Ballen triller bort langs målstreken, men vil ikke inn.

Tempoet i kampen senker seg etter hvert, og det mest dramatiske som skjer er at Marius Amundsen og Simen Kind Mikalsen får gult kort med et minutts mellomrom.

Det nærmer seg pause når Simen Rafn får ballen på venstre kant. Han drar seg mot mål, og blir tatt i det han runder keeper. Dommeren blåser straffe.

Fredrik Krogstad har scoret på to straffer i år, og gjør ingen feil denne gange heller. Vi reduserer til 3-1.

Lagene går til pause på stillingen 3-1.

I pausen gjør vi et bytte. Simen Kind Mikalsen går ut, og Ebiye Moses får sin debut i som LSK-spiller.

Allerede tidlig i omgangen får Moses sin første mulighet. Han forsøker et skudd, men blir blokkert.

Et kvarter ut i omgangen tror hele Marienlyst at Marcus Pedersen har headet Godset opp i 4-1, men dommeren dømmer i stedet frispark til Simen Rafn for dytting i forkant av headingen. Det står fortsatt 3-1.

Like etter er hjemmelaget nær igjen. Tomålsscorer Tokmac får ballen foran et nesten åpent mål, men en god blokkering fra Mats Haakenstad sørger for at avslutningen treffer oppå tverrliggeren og ut til corner.

Moses får en ny mulighet til å skyte like etter, men skuddet går rett i fanget på Godset-keeperen.

Like etter får Fredrik Krogstad en kjempemulighet. Forsøker et volleyskudd fra 7 meter, men skuddet går over.

Like etter kommer Erik Brenden inn for Krogstad.

Vi fortsette å presse, men mangler det siste lille. Hjemmelaget forsøker å kontre, men ingen kan måle seg med farten til Marius Amundsen.

Ti minutter før slutt halter Marco Tagbajumi av banen etter å ha fått en smell i en duell. Han erstattes av Udo.

Den siste store muligheten i kampen kommer når Moses vinner en duell. Udo tar med seg ballen alene mot mål. Han velger å spille til en offsideplassert Moses i stedet for å avslutt selv.

Dommeren blåser av kampen, og Strømsgodset vinner 3-1.

Takk til alle som tok turen til Drammen og støttet oss!