Statistikk fra Fagerli: Ute etter cup-revansje mot de grårøde

Lillestrøm har tapt begge de to siste cupkampene på Strømmen stadion. Samtidig vil LSK lenger i cupen enn i fjor da det ble tap mot Ull/Kisa allerede i den andre runden.

Av Arnfinn Fagerli

Det var andre gang på 53 år at LSK røk ut i cupens 2. runde i fjor. Kisa ledet 2-0 før Akor Adams berget i det minste ekstraomganger på overtid, men Andreas Nyhagen ble matchvinner til 3-2 for Jessheim-laget.

I 2005 var det en annen klubb på Øvre som gikk videre. På Myhrer laget LSK-keeperen Otto Fredrikson selvmål mot Eidsvold Turn. Dermed røk LSK ut i den 2. runden for første gang siden 1970.

LSK har bare hatt bortekamper i den andre runden. Siste hjemmekamp var tilbake i 2002 da en klubb med sterke cuptradisjoner, men som ikke lenger ser dagens lys, Mercantile, var motstander og ble sendt hjem til Oslo med 2-7.

Strømmen i god form

Ingen tvil om at naboen over Nitelva er i form. De er for tiden eneste lag blant 28 uten poengtap i 2. divisjon og satte Gjelleråsen ut av cupen.

Omtrent halve Strømmen er kommet fra Lillestrøm. Keeper Jørgen Sveinhaug, Maximillian Balatoni og Oliver Henriksrud er på utlån fra LSK i år. Samtidig er det flere andre som har fortid på Åråsen. Ikke minst Nikolai Solberg, Vollagutt og barnebarnet til Jan «Tassen» Halvorsen. Han sørget for seiersmålet da det ble 2-1 mot Kisa.

Julian Mikalsen Kristengård er lagets toppscorer med fire mål i serien, tre av disse da Vålerenga-2 ble slått 4-2 søndag. Men nå er det cup og der må nesten hjemmelaget sies å være svak favoritt, om man blar litt i nye historie:

Det er altså åttende gang at LSK og Strømmen møtes i cupen. Artig poeng er at LSK gikk hele veien til cupfinalen både i 1955, 1981 (vant) og i 2005. At Arild Sundgot er siste nordmann til å score mot Strømmen er også en «fun-fact».

Moldenseren Sivert Gussiås scoret kampens eneste mål like etter pause for fem år siden. I 2015 var det Daniel Moen Hansen som scoret begge, det andre etter 120 minutter i det som ble Strømmens aller første cupseier over LSK.

Avspark på Strømmen stadion onsdag er klokka 19.05.

Her kan du kjøpe billetter til cupkampen Strømmen - Lillestrøm!