Solbakken: - En fantastisk opplevelse

(Lillestrøm - Brann 4-1) Den tidligere Lillestrøm-helten Ståle Solbakken (50) ble hyllet på Åråsen - og fikk akkurat den opplevelsen han håpet på da LSK sendte Brann ut av cupen.

Annonse:

- En fantastisk opplevelse, sier FC København-treneren, som reiste seg og applauderte både for scoringene og seieren mot serieleder Brann. Han var tilbake på sin gamle hjemmebane for første gang siden jubileumskampen mot Sandefjord i 2017. Også den gang ble det seier.

Se video-intervju med Ståle Solbakken her:


Etter en første omgang der Brann var farligst og skapte mest, slo Lillestrøm voldsomt tilbake i andre omgang.

Først banket Ifeanyi Mathew inn 1-0 på et strålende langskudd rett etter pause, men Azar Karadas headet inn utligningen minuttet senere. Utover i kampen var imidlertid ingen tvil om hvem som hadde mest på lager.

Etter 68 minutter sto Gary Martin for en strålende prestasjon da han skjøt inn 2-1 helt nede i hjørnet. Syv minutter senere assisterte han spisspartner Thomas Lehne Olsen som kunne heade inn 3-1. Og på overtid gikk Mats Haakenstad på nok et sugende løp, og prikket inn 4-1.

- Da bestemte jeg meg for at jeg bare skulle være med på den overgangen. Og da jeg ikke var i offside bestemte jeg meg for at jeg bare skulle gå på mål uansett hva som skjedde. Utrolig nok en iskald avslutning - som får en liten sprett på en tue der, sier Haakenstad med et stort smil.

Herlige jubelscener utspant seg foran Kanari-Fansen etter det fjerde målet. Serieleder Brann, som ennå ikke har tapt i Eliteserien, fikk ordentlig juling på Åråsen. Og fjorårets cupmester er klar for kvartfinalen.

- Vi så at de ble veldig slitne i andre omgang. Vi var slitne vi også, men det så ut som at de hadde det fælt - og mye verre enn oss. Vi har fortjent mer poeng enn vi har fått i det siste. I dag fikk vi uttelling for den jobben vi har gjort i det siste. Denne opplevelsen må vi ta med oss inn mot Odd kampen (søndag 10. juni), sier Haakenstad.

Arne Erlandsen oppsummerte kampen slik:

- En tett første omgang. I andre omgang er vi klart best. Vi er veldig gode i overgangsspillet, og hadde bra struktur gjennom hele kampen. Brann var gode på dødball, men vi klarte for det meste å demme opp. Vi føler at vi ikke har fått uttelling på sjansene våre. Men det fikk vi i dag. Det er klart det er viktig for spillerne at de får følelsen av å lykkes.

Annonse fra Eliteserien: