Sognnæs gjest mot Sandefjord: Halve livet i LSK

Få har flere år i ulike LSK-roller enn Bjarne Sognnæs. 51-åringen har brukt halve livet sitt i klubben - enten som spiller, daglig leder eller styremedlem.

Annonse:

Den nåværende nestlederen i styret er gjest under søndagens kamp mot Sandefjord. Siden debuten i 1984 har han hatt en finger med i spillet på nesten alt som har vært av oppturer og nedturer på Åråsen.

- Jeg har vel noe sånt som 25-26 år i klubben, forteller Sognnæs, som fikk 185 seriekamper for Lillestrøm fra 1984 til 1995.

Senere ble han daglig leder, og nå er han inne i sitt femte år som styremedlem. Sognnæs har også vært med i valgkomiteen. Han har med andre ord en unik erfaring.

- Hva har vært mest givende?

- Det er ikke noe som er så morsomt som å spille fotball på høyeste nivå. Jeg jobbet alltid ved siden av, men spillerlivet var veldig artig. Daglig leder-jobben var både altoppslukende og herlig. Det var utrolig gøy, men det var også svært mye jobbing. Jeg var 32 år og egentlig alt for ung da jeg startet som daglig leder, men jeg fikk en veldig fin ballast, sier Sognnæs.

Han ble opprinnelig ansatt som sportslig administrativ leder i 1998, men rykket raskt opp som daglig leder da Svein Skoglunn ga seg. Nå trives han godt som styremedlem, samtidig som han jobber for dekkprodusenten Nokian - som også er LSK-sponsor.

- Det er et kjempeålreit styre. En trivelig gjeng med ulike meninger. Slik skal det også være. Vi gleder oss til hvert styremøte.

- Hvis du skal se tilbake på alt du har opplevd med klubben: Hva vil du si er det mest minnerike?

- Da vil jeg nok trekke fram de to årene 1985 og 1986. Vi hadde et kjempegodt lag, og var svært nær å vinne The Double begge årene. Gunnar Halle og jeg var ungguttene på et rutinert og godt lag. Vi var klart best i Norge, samtidig som vi hadde et veldig fint samhold i laget. Det er de beste fotballårene jeg har hatt, sier Bjarne Sognnæs.

Han er selvsagt skuffet over sesongstarten som har gitt en foreløpig 15. plass i Eliteserien, men er overbevist om at den negative trenden kommer til å snu.

- Nå er det tungt for alle i klubben, enten du er spiller, ansatt, styremedlem eller supporter. Men vi skal kjempe oss ut av motgangen. Jeg tror på seier mot Sandefjord. Og jeg vet at vi har et lag som er godt nok til å slå alle, sier Bjarne Sognnæs.

Til hver eneste hjemmekamp i Eliteserien denne sesongen inviteres en tidligere spiller til Åråsen der han vil bli intervjuet på VIP'en før kampen, i tillegg til et intervju i forkant her på lsk.no. Sognnæs er den fjerde i rekken. Tidligere i år har Bård Bjerkeland, Gunnar Halle og Tom Buer vært på besøk.

Her kan du kjøpe billett til søndagens seriekamp mot Sandefjord på Åråsen!

Annonse fra Eliteserien: