Sjekk den statistikken: Helt lik start som i 2017

De første åtte kampene i 2017 endte med to seire, en uavgjort og fem tap. Merkelig nok er Eliteserie-åpningen helt identisk i år.

Annonse:

Etter åtte serierunder i fjor var fasiten 7 poeng og 6-12 i målforskjell. Målforskjellen er bedre i år (9-13), men ellers er det meste likt. 7 poeng og to seire, en uavgjort og fem tap.

Og merkelig nok: I fjor møttes Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal i 10. runde. Kampen, som var RBKs jubileumskamp i 100-årssesongen, ble et vendepunkt for LSK med 1-1 og en god prestasjon i Trondheim.

I år møtes de to klubbene nok en gang på Lerkendal i 10. runde, og igjen er anledningen formidabel: 16. mai-kamp på en fullsatt arena.

– RBK borte er en spesiell kamp, i tillegg til at det er 16. mai. Det er en kamp man gleder seg litt ekstra til, men som vi ikke kan ta stilling til før vi har gjort oss ferdig med de kampene man vi i forkant. Vi må fokusere på å komme oss gjennom dem først, sier Erling Knudtzon.

Selv om poengfangsten er identisk som i fjor, mener han likevel at prestasjonene jevnt over var bedre i 2017 enn de har vært i 2018. Men Knudtzon og resten av spillergruppa både tror og håper at seieren mot Sandefjord søndag var et vendepunkt i årets sesong.

Før storkampen på Lerkendal på fotballens nasjonaldag venter ytterligere to bortekamper. I kveld er KFUM motstander på Ekeberg i cupens 3. runde. Søndag er det bortekamp mot Tromsø i Eliteserien.

Eliteserie-klubber som Molde og Sandefjord har allerede røket ut av cupen, mens LSK har enkelt gått videre mot Kløfta og Lørenskog.

- Det er flere faktorer til at det har gått bra i cupen, men den viktigste, og som fotball handler mye om, er selvtillit. Vi vet at vi har stilt sterkere med den gruppa vi har hatt på banen, og det har gjort at skuldrene sitter litt lavere. Vi slipper oss rett og slett litt mer løs, mener LSK-spissen.

Etter tre strake serietap ble det endelig en trepoenger mot Sandefjord, men det er likevel ingen begeistret Knudtzon som beskriver den etterlengtede seieren.

- Det var ingen fantastisk kamp, men det var en ekstremt viktig seier for oss. Vi ble glade for å vinne, men vi var på ingen måte fornøyde med kampen. Det som fungerte bra var at vi var solide defensivt. Vi lot ikke Sandefjord komme til med sjanser, og slike episoder må vi bygge videre på. Vi har sluppet inn litt for mange mål i de siste kampene, avslutter Knudtzon og trekker på skuldrene.

- Hvis vi igjen sammenligner fjoråret med årets start, tror du RBK-kampen vil være vendepunktet slik det var i fjor?

- Forhåpentligvis kom det vendepunktet litt tidligere for oss i år, og vi får håpe at det var kampen vi hadde mot Sandefjord. Som jeg sa, det var en utrolig viktig seier for oss og som vi kan bygge videre på.

Erling understreker også hvor viktig den gode støtten fra fansen på Åråsen søndag var for gutta.

- Det gjør noe med hele rammen rundt matchen. Det å vite at du har fansen i ryggen gjør at man lever seg mer inn i kampen. Det er lettere å ta ut de ekstra prosentene når du hører at de synger frem hele klubben. Det er en god følelse. Vi trenger at de støtter oss. Både jeg og resten av gutta er utrolig takknemlig for det dem gjør, sier Erling Knudtzon.

 Kampstart mot KFUM på Ekeberg er 18:00. Billetter kan du kjøpe her.

Annonse fra Eliteserien: