Poengdeling mot Stabæk

Lillestrøm - Stabæk 2-2

Det endte uavgjort da Stabæk gjestet Åråsen i kveld. Bortelaget ledet 0-2 til pause, men etter en imponerende opphenting i andre omgang sikret vi 2-2 og poengdeling.

4.280 tilskuere hadde tatt turen til solfylte Åråsen for å få med seg den siste kampen før fotballferien. Marius Amundsen var ute med karantene og både Udo og Frode Kippe var skadet, så Arne Erlandsen måtte gjøre noen endringer på laget.

Allerede etter tre minutter fikk Erling Knudtzon en mulighet inne i Stabæk-feltet, men ble taklet hardt. Dommeren vinket spillet videre til store protester fra publikum.

Utover i omgangen foregikk det meste av spillet på midtbanen. Ingen av lagene klarte å komme til store sjanser.

Etter 36 minutter våkner Stabæk-fansen. Et perfekt innlegg på bakre stolpe finner Tonny Brockmann, som header tilbake i det lengste hjørnet. Gjestene leder 0-1.

Bare 4 minutter senere er det Ohi sin tur til å juble. Han jager en lang ball i bakrom, og kommer alene med Arnold Origi. Eliteseriens toppscorer gjør ingen feil, og legger på til 0-2.

Det skjer ikke så mye med før dommeren blåser av omgangen.

I pausen maner Arne Erlandsen spillerne til bedre innsats, og det hjelper. Gjesten blir satt under et slitt større press i andre omgang, men fortsatt sliter vi med å finne gode alternativer.

Etter 58 minutter er det klart for kampens første spillerbytte: Erik Brenden kommer inn for Bajram Ajeti.

Den første store sjansen i omgangen er det bortelaget som får. Brockmann kommer alene med Origi, men Arnold vinner duellen.

Like etter er det Simen Rafn sin tur til å komme alene med keeper, men han er i ubalanse, og avslutningen går utenfor.

Midtveis i omgangen er det klart for et nytt bytte: Tomas Malec kommer inn for Fredrik Krogstad.

Utover i omgangen er det Lillestrøm som tar over initiativet og presse Stabæk bakover.

Ni minutter før slutt løsner det endelig. Et frispark blir slått inn i feltet. Melgalvis er høyest, og stusser ballen i stangen. Simen Kind Mikalsen er på rett sted til rett tid og banker inn returen. Det står 1-2 på Åråsen, og hjemmepublikumet øyner muligheten for poeng.

Resten av omgangen er det enveiskjøring. Stabæk har mer enn nok med å forsvare seg mot gjentatte angrep.

To minutter før slutt er det innbytter Erik Brenden som viser hvorfor han er toppscorer på LSK2. Tomas Malec legger ballen ut til Erik, som banker ballen i det nedre hjørnet fra 20 meter. Det står 2-2, og vi har hentet oss inn. Vi gratulerer Erik Brenden med hans første mål i Eliteserien.

Lillestrøm jager sin tredje scoring mot slutten, men Stabæk holder unna. Dommeren blåser sluttsignalet, og kampen ender 2-2.