Mesfin om trenerjakten: - Jobber på spreng

Sportssjef Simon Mesfin er godt i gang med å finne den langsiktige trenerløsningen for Lillestrøm Sportsklubb.

Annonse:

Telefonen har ringt ustanselig den siste uka, flere hundre navn har meldt seg eller blitt spilt inn, og en laaaaang liste over kandidater er blitt kortet kraftig ned.

- Det er ingen tvil om at jobben som hovedtrener i LSK er attraktiv, sier Simon Mesfin mens A-lagsspillerne har restitusjonsøkt to dager etter 1-1-kampen mot Strømsgodset.

Les også: Vil du hjelpe oss med å forsterke laget i sommer? Bli med på årets #VIERLSK-kampanje!

Han vil ikke gå i detaljer på hvilke navn som er de heteste alternativene, men forteller at prosessen med å finne den neste Lillestrøm-treneren er kommet et stykke på vei.

- Vi har brukt dagene på å innsamle informasjon og navn på en utvidet liste som inneholder veldig mange navn i Norge, Skandinavia og Europa. Nå jobber vi med å korte ned den lista til å gjelde fra tre til fem kandidater. Det gjør man gjennom samtaler med kandidater og annen type informasjon som hjelper oss i beslutningsprosessen. Vi har søkt bredt, men nå blir det snevrere og snevrere, sier Mesfin.

- Hva kan du si om trenertypen man søker etter?

- Vi har flere parametere som går på personlighet, sport, treningsledelse, kampledelse, spillestil og filosofi. Den grunnleggende fotballfilosofien må være i tråd med det klubben har nedfelt i sine strategidokumenter. Så handler det også om tilgjengelighet og familiesituasjon. Vi kommer ikke til å gå for en trener som må pendle. Han må bo her, eller i nærheten. Kort fortalt bør treneren være dymanisk, opptatt av at både spillerne og laget skal utvikle seg, og ha gode prosesser i hverdagen som utvikler de frontene.

- Når tror du en ny trener vil bli presentert?

- Det er vanskelig å sette noe dato på det. Men vi jobber på spreng. Vi bruker ikke unødvendig lang tid, men vi stresser heller ikke slik at vi bruker for kort tid. Vi har en målsetting om å få på plass en ny trener i løpet av juli. Det kan skje veldig fort, men det kan også gå litt tregere, sier sportssjefen.

Les også: Bli med Fugla Airways til bortekampen mot LASK Linz!

Annonse fra Eliteserien: