Melgalvis-feiringen som gikk verden rundt

Aleksander Melgalvis (28) kastet klærne på festen etter cuptriumfen - og ble omtalt over hele verden. Han håper folk klarer å se humoristisk på nakenstuntet.

Storaviser som tyske Bild og britiske The Sun var blant mediene som viet Melgalvis-feiringen i Norges Varemesse godt med plass.

På ferieturen i Mexico etter NM-gullet fikk Lillestrøm-spilleren selv merke at strippingen, som en del mente var i overkant, hadde satt sine spor.

- På et kjøpesenter i Mexico møtte vi på et norsk par som lurte på hva jeg gjorde der. De fleipet med at jeg åpenbart ikke var typen som shoppet klær, fortellet Aleksander Melgalvis med et smil.

28-åringen fra Brumunddal fikk selvsagt med seg at nakenstuntet gikk både viralt og globalt etter cupseieren.

- Ja, det har jeg fått med meg. Jeg fikk vel rundt 900 nye følgere på Instagram fra hele verden i løpet av en uke. Jeg fikk mange meldinger også. Fra Spania, Kina, Italia, alt mulig. De aller fleste har vært positive. Jeg har jo fått noen negative meldinger også, men det er ikke noe jeg kan gå rundt å tenke på.

- Det jeg har vært mest lei meg for, er at jeg ødela feiringen litt for mutter'n og fatter'n. Det ble en liten demper for dem. Og det er noen familiemedlemmer som har fått litt dritt. Ikke så mye, men det er ikke noe ålreit. Det blir jeg lei meg for. De får heller komme til meg hvis de reagerer. Men jeg håper at folk i ettertid ser litt av det humoristiske i det, sier Melgalvis.

Han har i vært fall merket at han ble populær i enkelte homsemiljøer.

- Jeg har fått meldinger fra mange gutter som skriver at jeg ser bra ut og sånn, da... Hehe. 

Tiden som norgesmester har han nytt til det fulle. Først i en alder av 27 år debuterte han i Eliteserien, og Melgavis markerte seg kraftig med blant annet en rekke viktige og fine scoringer.

Men Ullevaal-opplevelsen 3. desember overgikk naturligvis alt.

- Jeg signerte med klubben for litt over ett år siden. Det er litt surrealistisk å tenke på at jeg nå sitter her som norgesmester. Det er stort. Helt vilt. Her om dagen måtte jeg gå inn på YouTube for å gjenoppleve feiringen med fansen. En utrolig følelse.

Høyrekanten gleder seg stort til å komme i gang igjen med forberedelsene til 2018-sesongen.

- Vi har mye vi kan bygge videre på. Nå skal vi jo ut å prøve oss litt i Europa også. Vi vet jo ikke om det kan gå, men det blir en helt ny opplevelse som vi gleder oss enormt til. Jeg tror ikke folk kommer til å ha høye skuldre. Og det kan jo hende at vår måte å spille fotball på kan passe bra ute i Europa. Vi tar ikke alt for mye risiko. Vi vil kanskje ikke dra på oss for mange dumme baklengsmål, og vi får mye trykk på motstanderen når vi spiller mye i lengderetningen, sier «Melga», som også tror LSK vil gjøre det bedre i Eliteserien neste sesong.

- Jeg tror vi har gode muligheter til å komme høyere på tabellen. I år hadde vi en fryktelig dårlig start. Etter at vi fikk gjort om litt på laget, og fant ut hva som passet oss best, har vi tatt poeng jevnt og trutt. Nå vet vi hva som har fungert bra. Det gir oss et bedre utgangspunkt. Så får vi se hvor høyt det blir.

Har du ikke kjøpt sesongkort for 2018 ennå? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: