Gunnar Halle: 18 år mellom debuten og avskjeden

Gunnar Halle (52) spilte sin første LSK-kamp i 1985. Den siste i 2003. Innimellom rakk han både å bli tidenes første norske målscorer i Premier League - og deltagelse i to VM-sluttspill.


Få spillere kan se tilbake på en mer innholdsrik karriere enn backen fra Larvik. Han debuterte som 19-åring i 1985, og fikk med seg to seriegull, to seriesølv og ett cupgull før han ble solgt til Oldham.

- Jeg hadde ikke noe stort mål om å bli proff i utlandet før jeg fikk forespørselen om å dra til England. Jeg kom til Lillestrøm for å utvikle meg videre. Men etter hvert som jeg begynte å spille på landslaget, så ble det mer aktuelt. Da jeg prøvespilte for Oldham scoret jeg et mål fra 35 meter. Etter det ble jeg kjøpt, forteller Gunnar Halle.

Han har mange gode minner fra Åråsen, og gjorde comeback i LSK da han reiste hjem fra England etter over ti år på fotballøya. Som 38-åring spilte han sin siste kamp i 2003. Men to år senere kom han tilbake som assistenttrener under Uwe Rösler.

Halle var en lovende U-landslagsspiller da han ble kjøpt til Lillestrøm fra Larvik Turn.

- Det var flere klubber som var aktuelle. Jeg snakket også med Vålerenga året før. Jeg er glad for at jeg ikke gikk dit. Hehe.

- Jeg husker godt seriefinalen borte mot Rosenborg i 1985. Vi tapte i en kamp der vi hadde blitt seriemester med uavgjort. Det var utrolig surt. Heldigvis vant vi serien året etterpå. 1989-sesongen er også et godt minne. Vi fikk ikke mye kreditt for hvordan vi spilte, men jeg synes David Hay gjorde en veldig god jobb med gruppa. Vi tok veldig mye poeng det året, sier Gunnar Halle.

Annonse fra Eliteserien: