Fredrik Gulbrandsen gir pengegave til LSK

Han er fortsatt tidenes yngste Eliteserie-spiller i Lillestrøm Sportsklubbs 100 år gamle historie. Nå har Fredrik Gulbrandsen (25) bestemt seg for å gi moderklubben 10 000 kroner.

Salzburg-proffens julegave til LSK er første bidrag i den nyetablerte «God fugl»-aksjonen, der inntektene øremerkes spillerforsterkninger foran 2018-sesongen.

- En fantastisk fin gest av Fredrik. Han er en ekte Lillestrøm-gutt som bryr seg om røttene sine, og dette initiativet gir hele prosjektet en strålende start, sier nyansatt kommunikasjons- og samfunnsansvarlig i LSK, Morten Stokstad.

- Jeg har sterke følelser for LSK, og det er hyggelig å kunne være med på å bidra litt slik at laget forhåpentligvis blir enda bedre neste sesong. Jeg har mye å takke klubben for, sier Fredrik Gulbrandsen.

Frem mot cupfinalen 3. desember vil en rekke LSK-helter gjøre stas på den stolte og hundre år lange historien. Stokstad vil intervjue markante profiler som har satt sitt preg på klubben som så dagens lys 2. april 1917. Håpet er at hver episode vil bli sponset av ulike støttespillere som ønsker å hjelpe LSK foran 2018-sesongen.

Her kan du følge aksjonens utvikling

- Selv med det laveste budsjettet på mange år, har LSK vist gode tendenser i jubileumsesongen - med semifinale-triumfen mot Molde som det store høydepunktet. Cupfinalen mot Sarpsborg er en fin anledning til å vise frem en del av høydepunktene som er skapt gjennom 100 år i Lillestrøm Sportsklubb. Vi ønsker å legge en del ressurser i å samle store profiler som har bygd klubben, og håper at flere enn Fredrik vil være med på å sponse denne satsingen. Hvis vi klarer å få inn midler som kan sikre en eller to nye spillere, kan LSK klatre ytterligere i 2018, sier Stokstad.

Fredrik Gulbrandsen var bare 16 år og 238 dager da han debuterte for Lillestrøm mot Start 6. mai 2009. Sommeren 2013 ble han solgt til Molde. I fjor sommer ble han kjøpt av den østerrikske storklubben Red Bull Salzburg. I den forrige Europa League-runden (19. oktober) scoret han det første målet i 2-0-seieren borte mot Konyaspor og en annen tidligere Lillestrøm-spiller, Moryke Fofana. Salzburg leder sin gruppe i Europa League.

- Jeg er utrolig glad for å ha vært skadefri en lang periode, og er i bedre form enn på veldig lenge. Håper det fortsetter. Og at Lillestrøm vinner cupfinalen. Da blir det en god jul, sier Fredrik Gulbrandsen med et smil.

I «God fugl»-serien vil flere av LSKs største legender snakke om sine opplevelser og sitt forhold til klubben. Ikke bli overrasket om Fredrik Gulbrandsens far, Tom Gulbrandsen, er blant dem som dukker opp.

Fra midten av november vil én episode presenteres daglig - i samarbeid med de som velger å sponse aksjonen - på lsk.no frem mot cupfinalen. Samtlige som bidrar med 10 000 kroner eller mer vil bli invitert på lunsj med spillere og støtteapparat på Åråsen der høydepunktene fra serien blir vist. Hvis noen ønsker å gi et mindre beløp, blir det selvsagt også tatt i mot med stor takknemlighet.

- Jeg har allerede vært i kontakt med flere bedrifter og enkeltpersoner som har signalisert at de ønsker å gjøre som Fredrik Gulbrandsen - og støtte aksjonen med 10 000 kroner. Det vil komme jevnlige oppdateringer på hvem som bidrar, og hvor mye som kommer inn, sier Stokstad.

Interessert i å støtte «God fugl»-aksjonen? Ta kontakt på morten@lsk.no eller på telefon 970 25 546.

Annonse fra Eliteserien: