Werni Åråsen-gjest: Supporteren som ble LSK-helt

Få LSK-spillere har visst mer om LSKs betydning for fansen enn Peter Werni (43). Han var supporteren som selv endte opp som mangeårig spiller.

Annonse:

Skjetten-gutten var fast innslag blant Kanari-Fansen da han ble hentet til Lillestrøm i 1995. Totalt ble det ti Åråsen-sesonger på Werni.

- Jeg startet jo som supporter. Det å kunne ta på seg drakta til klubben du elsker er noe helt spesielt. Det var stort for meg bare å kunne løpe ut på Åråsen som Lillestrøm-spiller. Det er en fantastisk klubb, sier Peter Werni.

Han følger fortsatt klubben tett og er legende-gjest når serieleder Brann er motstander på Åråsen mandag 21. mai klokka 20.00. Den kompromissløse fikk over 200 kamper for LSK og har mange gode minner fra tida i gult og svart.

- Seriesølvene i 1996 og 2001 er vel høydepunktene. Jeg skulle gjerne ha fått med meg en cupfinale, men det ble med de tre semifinalene i 1995, 2001 og 2004. Det verste tapet var vel mot Brann i 1995. Da ledet vi 4-1 sammenlagt til pause i bortekampen, og de fleste trodde at plassen i cupfinalen var i boks.

- Den morsomste sesongen var helt klart 2001. Da scoret vi masse mål, hadde et veldig godt lag - og det var mye folk på kampene. Og vi var veldig nær å ta gullet fra Rosenborg. Det gnager litt ennå.

Mandagens kamp mot Brann ligger an til å bli årets best besøkte. Det er ventet mange tilreisende bergensere, i tillegg har klubben invitert lagene fra utviklingsavdelingen og LSK Bredde til en aldri så liten drømmedag på RB-tribunen. Før kampen vil de unge spillerne få møte flere av dagens LSK-spillere, og Peter Werni vil også fortelle om sin karriere på Åråsen.

Etter 2004-sesongen reiste han til Aalesund der han spilte i tre år, men Lillestrøm vil for alltid være klubben hans i Norge.

- Jeg skulle gjerne ha spilt videre i LSK, men vi ble ikke enige om en ny kontrakt. Det ødela ikke forholdet mitt til klubben på noen som helst måte. Jeg hadde også tre fine år i Aalesund der jeg fikk mange venner som jeg fortsatt har kontakt med. Men Lillestrøm vil selvsagt alltid være klubben min.

Han gleder seg til å følge mandagens storkamp fra tribunen.

- Det blir et artig oppgjør. Kampene mot Brann er alltid det. Etter kampene mot Vålerenga og Rosenborg, er Brann den tredje største kampen. Det er en skikkelig klassiker. Brann hatt en fantastisk start på sesongen, men jeg har tro på at vi får med oss noe fra den kampen. Det er absolutt mulig å vinne, sier Peter Werni.

Her kan du kjøpe billetter til mandagens kamp mot Brann på Åråsen!

Annonse fra Eliteserien: