Craninx vokste opp i Real Madrid - vil bli voksen på Åråsen

Alejandro «Alex» Craninx (25) ble hentet til Real Madrid som 14-åring, og spilte blant annet sammen med Martin Ødegaard på storlagets B-lag. Nå håper den 1,97 meter høye keeperen å slå ut i full blomst i LSK.

Annonse:

LSK er enig med Molde om en utlånsavtale for den spanskfødte keeperen med belgisk pass.

Dermed er keeperteamet - som fra før av besto av Mads Hedenstad Christiansen og Emil Gundelach Ødegaard - komplettert med signeringen av Craninx.

- Jeg er veldig glad for å være her. Jeg ser fram til en god sesong og håper at jeg kan bidra til at Lillestrøm gjør det bra i Eliteserie-comebacket. Jeg snakket med både Erling Knudtzon og Björn Bergmann Sigurdarson i Molde før jeg tok avgjørelsen om å reise hit. Begge skrøt veldig av Lillestrøm som klubb, av byen og av supporterne, sier Craninx.

Han er født i Malaga og vokste opp på den spanske sørkysten - med belgiske foreldre - men ble hentet til Real Madrids akademi allerede som 14-åring. Der fikk han etter hvert med seg kamper både for C- og B-laget, og pre-season med A-laget til USA, før han signerte for Sparta Rotterdam som 21-åring sommeren 2017. Deretter var Craninx et halvt år i spanske Cartagena før Molde plukket ham opp.

I 2019 fikk han 14 seriekamper da Andreas Linde var skadet og bidro med det sterkt til at klubben vant Eliteserien.

- Jeg har utviklet meg mye i løpet av tiden i Molde, men jeg er veldig glad for å fortsette karrieren i Lillestrøm. Jeg hadde en veldig god prat med Simon (Mesfin) som gjør at jeg er trygg på at dette er et godt valg for meg. Jeg har bare hørt gode ting om klubben. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at klubben gjør det bra, og at jeg selv utvikler meg som keeper, sier Craninx.

- Vi har vært klare på at vi skulle hente inn en ny keeper etter at Jo Coppens dro til Tyskland, og vi er ikke i tvil om at Alex er det beste alternativet som vi kunne få inn nå - målt ut fra sportslige kriterier og økonomi. Da er det ikke snakk om noe annet enn å gå for det. I Molde har han vært like bak nivået til en av de beste keeperne i Eliteserien (Andreas Linde). Nå kommer han inn her og skal konkurrere med våre to talentfulle keepere. Det blir en åpen og fair konkurranse, og det er akkurat det vi trenger nå for å komplementere det som blir et sterkt keeper-team. Molde dekker også deler av lønna til Alex, noe som var helt avgjørende for at vi kunne få til dette, sier sportssjef Simon Mesfin.

Utlånsavtalen er for hele 2021-sesongen, men Molde har mulighet til å hente Craninx tilbake til sommeren hvis Andreas Linde skulle bli solgt. LSK har også mulighet til å avbryte utlånet i sommervinduet.

Mesfin har fått med seg at en del LSK-supportere ikke liker at klubben fortsterker stallen med en spiller som går på utlån fra Molde, men han mener det ville vært tjenesteforsømmelse om han og det sportslige apparatet skulle valgt bort Alex Craninx av den grunn.

- Dersom vi ikke skulle hentet Craninx fordi han kommer fra Molde, måtte vi valgt en keeper som vi mener er dårligere. Vi kunne også neglisjert de sportslige vurderingene som er at vi bør komplettere vårt keeperteam. Begge de to alternativene ville etter min mening vært tjenesteforsømmelse. Vi må alltid få tak i de beste spillerne som er innenfor de rammene vi har, sier LSKs sportssjef.

Vi ønsker den storvokste keeperen velkommen til Lillestrøm!

Annonse fra Eliteserien: