Vetle Skjærvik solgt til Tromsø

Vetle Skjærvik forlater Åråsen etter at Tromsø og Lillestrøm er enige om en overgang for midtstopperen. Sportssjef Simon Mesfin takker 23-åringen for innsatsen det siste året.

Annonse:

Med Espen Garnås, Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth, Sander Moen Foss, Sam Rogers og Kristoffer Tønnessen som alle kan bekle en midtstopperplass, var det i overkant stor konkurranse om spilletid i det bakerste leddet på årets LSK-lag.

Slik begrunner Simon Mesfin salget av Vetle Skjærvik til Tromsø:

- Vetle ble kjøpt til Lillestrøm foran sesongen 2023, som en av de mest attraktive norske midtstopperne i landet. Vi har hatt tro på ham hele veien, og det var derfor vi også avslo tilbud i fjor sommer. Vetle var uheldig første halvdelen av 2023, som var preget av noe skader og sykdom. Synd, da han over flere år tidligere har holdt seg frisk og rask. Utover høsten var han i god form, men det ble vanskelig med spilletid. Tanken var at vi absolutt skulle få ut potensialet til Vetle i 2024, men risikoen lå der for begge parter at det kunne blitt lite spilletid.

- Som oftest kan jeg som sportssjef og vi som klubb utvise en form for prestisje i slike saker. Hvor man nylig har rekruttert en spiller, og inderlig håper at det skal lykkes, men hvor realiteten kanskje er annerledes. Da kan potensielt begge parter løpe en større risiko som kan medføre at man nedskriver både spillerens utvikling og klubbens økonomi, ved at man kanskje tar beslutning om salg når det er for sent.

- Derfor ble partene enige om at dette er det rette for begge nå - til tross for at vi har tro på at Vetle har et stort potensial som trolig vil komme ut senere. Men det vet vi betinger spilletid, som er den viktigste faktoren. Dette ser det ut til at TIL kan gi ham med det første. Vi er fornøyde med økonomien i dette både i nåtid og i fremtid, da det vil gagne LSK dersom Vetle gjør suksess i TIL. Vi ønsker Vetle lykke til i fremtiden, sier Simon Mesfin.

Annonse fra Eliteserien: