«Valdres-ekspressen» – ingen kjører lengre enn Arvid til hjemmekampene

«Du går aldri aleine til Åråsen» synger Kanari-Fansen, men Arvid Fossholm kjører over 30 mil helt aleine til hjemmekampene til Lillestrøm Sportsklubb.

Annonse:

Arvid Fossholm fra Hedalen i Valdres har vært LSK-patriot i 43 år. Han burde vel ha holdt med Molde hvor han ble født, men en fetter i Eidsvoll fikk han til Åråsen.

- Han mente det var på tide at jeg fikk oppleve toppfotball og ikke bare følge med «småfotballen» som han sa. Siden min første kamp på Åråsen i 1979, har det vært LSK for alle penga. Det var ikke bare selve laget, men arenaen og ikke minst de imponerende sponsorbilene som spillerne hadde. Jeg ble bergtatt. Det var stort og har betydd så mye for meg siden, sier 61åringen.

Her kan du kjøpe billett til søndagens serieavslutning mot HamKam på Åråsen!

Spesielt de sponsede bilene til LSK-spillerne gjorde ekstra inntrykk. Arvid vet fortsatt hvilke farger de ulike spillerne hadde på sine Hondaer og han har samlet flere bilder av nettopp spillerbilene fra 70- og 80-tallet. For biler er en annen stor hobby.

Mange mil i bil til hver eneste kamp

Han har tilbakelagt mange timer og mange mil og veldig mye bensin i alle disse årene. Strekningen er på rundt 32 mil tur/retur. I mange år som vanlig tilskuer. Alle de gangene det passet mens han var aktiv spiller, og etter fotballkarrieren – på nesten hver eneste kamp.

ARVIDS ANDRE HJEM: Arvid Fossholm har vært vert på Åråsen i de sju siste sesongene. Det har vært en sann glede. Foto: ARNFINN FAGERLI
ARVIDS ANDRE HJEM: Arvid Fossholm har vært vert på Åråsen i de sju siste sesongene. Det har vært en sann glede. Foto: ARNFINN FAGERLI

Den turen til Åråsen kjører han gladelig til LSKs hjemmekamper hvor han er frivillig vert på sjuende året.

- Jeg er der for publikum under kampene. Ordner Eliteserie-logoen ute på banen før kampen, og vikarierer i spillertunnelen når det er behov. Når det er større kamper med litt mer folk, så er jeg med politiet og dirigerer trafikken.

Han er vant med å kjøre bil, ofte og langt.

- Jeg kjører helsetransport, så du kan si at jeg er glad i å kjøre bil. Arbeidsgiveren følger med på terminlista og er det «kollisjon» med jobb og hjemmekamper, så er det aldri noe problem.

Ofte er han ikke hjemme i Valdres før både 12 og halv ett på natta før han er tilbake etter en hjemmekamp. En kamp på Åråsen betyr dermed nærmere ti timer for en kamp på 2x45 minutter.

- Det går vel greit så lenge det blir seier?

- Turen hjem går lettere da ja. Men vi har alle gode og dårlige dager, så selv om det blir null poeng hjem, så må man bare akseptere det. Uansett er det en glede og gi noe tilbake til klubben som en av mange frivillige på hjemmekampene.

Mange favoritter

Tom Lund er selvsagt hans store helt. Gjennom engasjementet på Åråsen er han blitt godt kjent og på fornavn med mange av spillere.

HELTEN: Tom Lund er Arvid Fossholms store helt. Og en av grunnene til at han ble LSK-patriot.
HELTEN: Tom Lund er Arvid Fossholms store helt. Og en av grunnene til at han ble LSK-patriot.

- Heller vanskelig å si hvem skal jeg utelukke med så mange stjerner på Åråsen i storhetstiden. I noe nyere tid vil jeg fremheve Bård Bjerkeland, Torgeir Bjarmann og senere Frode Kippe som alle er både gode spillere og veldig hyggelige gutter.

Les også: Vi kan passere 100 000 tilskuere for første gang siden 2009

Neste år skal han etter planen bli pensjonist fra sitt daglige virke, men turene til Åråsen har han foreløpig ingen planer om å slutte med.

- Så lenge det er moro og helsa er god, så kommer jeg til å kjøre fortsatt til alle hjemmekampene. Det er på måte en hobby og fritidsaktivitet. Jeg bruker en del bensinpenger riktignok. Men med LSK har jeg har fått et nettverk som betyr all verden.

Dermed er det duket for flere turer for «Valdres-ekspressen» - som regel aleine i en Golf til og fra Åråsen framover.

Les også: Helland la opp med tårer i øynene

Annonse fra Eliteserien: