Uten frivillige som Sidsel og Åse Merete stopper LSK

Sidsel Høgberg (til venstre) og Åse Merete Hansen er blant de mange frivillige som sørger for at hele LSK-hjulet går rundt - og at breddeavdelingen får sårt tiltrengte inntekter.

Annonse:

På kampdager - som mot Haugesund på søndag - finner du Sidsel og Åse Merete i kiosken, sammen med en rekke andre som jobber dugnad slik at arrangementet kan gjennomføres.

- Det går ikke rundt uten frivillige. Jeg hadde egentlig tenkt til å gi meg, men det er ikke så lett å finne folk som ønsker å bidra lenger. Det er ikke bare fryd og gammen, det innebærer jo litt jobb også. Men vi gjør det fordi vi synes det er fryktelig moro, sier Åse Merete Hansen, som også er leder i turneringsutvalget i LSKs breddeavdeling.

Les også: FuglaXtra: Hoff hyller Åsen

Hun er veldig glad for at hun blant annet har med seg ildsjeler som Sidsel Høgberg i staben.

- Jeg var mye med også da barna mine spilte i LSK, men de er blitt voksne nå. Mor må jo ha noe å finne på, så nå er jeg inne i mitt tredje år etter at jeg kom tilbake som frivillig. Jeg gleder meg til hver eneste kamp, sier Sidsel Høgberg.

I tillegg til at hun er med på kamper på Åråsen har hun også tatt et spesielt ansvar for LSK-Hallen slik at aktiviteten kan opprettholdes der.

- Vi er veldig glade for at Sidsel har tatt ansvar i LSK-Hallen, sier Åse Merete Hansen.

På søndag er det tillatt med 600 tilskuere på Åråsen, og utover sommeren blir det forhåpentligvis åpnet opp for enda flere tilskuere. Når vi er tilbake i normale omstendigheter skal seks kiosker være oppe og stå slik at publikum får kjøpt seg kaffe, vafler eller pølser.

- På dager med normale tilskuertall på Åråsen bør vi være rundt 50 frivillige til å serve kioskdriften. Bredden er helt avhengig av inntektene vi får fra kioskene. Enkelte år gir det 1,2-1,3 millioner kroner i inntekter for klubbens yngre avdeling. Det sørger blant annet for å holde treningsavgiften nede, forteller Åse Merete Hansen.

Hun oppfordrer de som ønsker å bli en del av frivillighetskorpset i LSK til å ta kontakt.

- Absolutt. Vi trenger frivillige både til LSK-Hallen, på Åråsen på kampdager og ikke minst på turneringer når vi arrangerer det, sier Åse Merete Hansen.

Ønsker du å bidra som frivillig? Send mail til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: