UMBRO blir offisiell ligaball i OBOS-ligaen

Fra 2020-sesongen vil det for første gang spilles med samme ball i hele OBOS-ligaen.

Annonse:

Det har i en årrekke hvert ønske fra spillere og trenere i Eliteserien og OBOS-ligaen om like fotballer i samme seriespill.

I 2018 ble det innført ligaball i Eliteserien og det er derfor en stor glede at Norsk Toppfotball i dag kan fortelle at det fra sesongen 2020 også blir innført ligaball i OBOS-ligaen.

Dette innebærer at samtlige klubber i OBOS-ligaen skal spille med samme ball. Det er Scantrade som er leverandør og det blir en UMBRO ball.

Avtalen er på to år og medfører at klubbene fritt får levert 70 baller hvert år til bruk i trening og kamp.

Fotballen som benyttes er en viktig del av selve spillet og at alle spillerne nå kan benytte samme «verktøy» er ekstremt viktig, uttaler sportssjef i Norsk Toppfotball, Erik Soler.

NISO har vært en pådriver for at dette skal skje, da dette har vært en sterkt ønske fra våre spillere/medlemmer, så dette er en gledens dag, uttaler forbundsleder i NISO, Joackim Walltin.

Vi i Scantrade er stolte over å få levere ligaball til OBOS-ligaen de neste to årene. UMBRO er et av de eldste merkevarene innen fotballutstyr og det er en stor annerkjennelse at våre baller skal bli brukt i Norsk Toppfotball de neste årene.  Vi takker for tilliten og gleder oss på vegne av spillerne, sier Geir Nordahl, leder for kjede og elite i Scantrade/UmbroNorge.

Det har vært en lang og omfattende prosess å få til en løsning for begge ligaer og jeg er meget godt fornøyd at vi har fått landet dette på en god måte. Dette er historisk for norsk fotball, sier kommersiell leder i Norsk Toppfotball, Pål Breen.

 

Kontaktpersoner for media:
 

  • Erik Solèr, Sportssjef Norsk Toppfotball, telefon 90 14 33 15
  • Geir Nordahl, leder for kjede og Elite i Scantrade/Umbro Norge, telefon 41 91 75 05
  • Pål Breen, kommersiell leder Norsk Toppfotball, telefon 905 53 756

 

Annonse fra Eliteserien: