Ujah besøkte LSK: - Godt å være tilbake

Bundesliga-proffen Anthony Ujah (29) reiste på eget initiativ til Åråsen for å få med seg serieavslutningen. Den tidligere LSK-spissen var glad for å få et gjensyn både med fansen og Frode Kippe.

Annonse:

- Det føles så godt å være tilbake på besøk. Jeg har smilt hele tiden, for jeg har sett så mange kjente fjes igjen. Jeg hadde en veldig fin tid her, og jeg er veldig glad for å møte mange gamle venner, sier Anthony Ujah.

Kampen gikk ikke som Ujah og mange andre håpet, men nigerianeren er glad for at LSK får en ny sjanse til å redde plassen i Eliteserien med to kvalifiseringskamper mot Start.

- Det er fortsatt håp. Jeg er sikker på at laget vil gjøre det bra mot Start. Lillestrøm tilhører den øverste divisjonen i Norge. Jeg ønsker spillerne hell og lykke.

Ujah scoret meget sterke 27 mål på 36 seriekamper for LSK i 2010 og 2011. Etter det har han spilt for de tyske klubbene Mainz, Köln, Werder Bremen og Union Berlin, i tillegg til kinesiske Lioaoning Whowin.

- Lillestrøm forberedte meg på den videre karrieren min i Tyskland. Jeg hadde stor utvikling her. Klubben var som en familie for meg da jeg kom hit som ung spiller fra Afrika. Jeg fikk masse hjelp, og fikk mange venner. Jeg hadde den beste tiden i karrieren min her. Jeg vil aldri glemme det.

- Du er fortsatt bare 29 år. Kanskje du kommer tilbake hit som spiller en dag?

- Ja, kanskje jeg holder på like lenge som Frode Kippe? Han er et stort forbilde for yngre generasjoner. Kanskje jeg også kan spille i ti år til. Og jeg kunne tenkt meg å spille for LSK en gang til igjen. Hvis jeg kunne få avsluttet karrieren min her, og gitt noe tilbake til klubben, så vil jeg gjerne gjøre det, svarer Union Berlin-spilleren.

Se video-intervju med Ujah her:


Annonse fra Obos-ligaen: