Jubel etter scoring mot Rosenborg

Uavgjort på Lerkendal

Rosenborg - Lillestrøm 1-1

Rosenborg hadde invitert til 100-års fest i solen på Lerkendal. Den festen sørget Frode Kippe for å legge en demper på. Kampen endte med ett mål til hvert av lagene og poengdeling.

Rosenborg fikk en kanarifugl i gave på Lerkendal

Siden begge lagene fyller 100 år i år, ble det utvekslet gaver før kampstart. Vi fikk blomster av Rosenborg, mens Frode Kippe overrakte et bur med kanarifuglen Kåre Kanari.

Det var hjemmelaget som tok initiativet fra start. De gikk i angrep og fikk den første halvsjansen allerede etter få minutter. Til tross for at de hadde ballen mest gjennom hele omgangen, klarte ikke Rosenborg å skape mye. Et disiplinert LSK-forsvar stoppet det meste, og de få avslutningene som kom var ufarlige.

I motsatt ende hadde både Simen Kind Mikalsen, Fredrik Krogstad og Udo skuddforsøk, uten at det ble scoring av det.

Den største sjansen i omgangen kom et minutt før slutt, da Fredrik Midtsjø kom alene med keeper. Arnold Origi var imidlertid patent, og blokkerte forsøket.

Da dommeren blåste for pause stod det fortsatt 0-0.

Andre omgang startet som den første sluttet. Hjemmelaget hadde ballen mest, men vi hadde brukbar kontroll på det som kom.

Det er Erling Knudtzon som får den første sjansen, men han rekker ikke å avslutte.

På hjemmelagets andre ordentlige sjanse lykkes de. Bendtner blir spilt igjennom og lurer seg bak LSK-forsvaret. Alene med Origi gjør han ingen feil, og setter inn 1-0.

Scoringen tenner LSK-spillerne. Det kommer flere gode muligheter. Både Frode Kippe og Simen Kind Mikalsen hadde headinger som kunne ha gått inn, og Mathew testet skuddfoten et par ganger. Aleksander Melgalvis setter en ball i nettveggen.

10 minutter før slutt er Frode Kippe høyest på en corner. Han stanger inn utligningen. Det står 1-1 på Lerkendal.

Noen minutter får LSK en ny corner. Igjen er Kippe høyest, men denne gangen går headingen utenfor.

Rosenborg har også en brukbar sjanse i sluttminuttene, men igjen er Origi der han skal og redder skuddet.

Da dommeren blåser av kampen, står det fortsatt 1-1, og lagene får med seg hvert sitt poeng hjem.