NTB_jU9RX240u9M

Tredje hjemmetap på fire oppgjør

(Lillestrøm - Brann 0-2) Uten seier mot Brann på 11. gang på rad, ned på kval-plass, og fortsatt uten hjemmeseier etter de fire første på Åråsen siden 2009. Det er fasiten etter søndagens oppgjør for Lillestrøm.

Annonse:

Av Arnfinn Fagerli

LSK holdt unna for formsterke Brann i nesten en time etter en jevn og rotete førsteomgang. Der LSK hadde en ball i nettet rett før pause, men annullering for offside. Det er Ruben Gabrielsen som står i offside. Han står helt stille, men er bare en drøy meter fra keeper som synlig blir påvirket av spilleren, mente dommeren Tore Hansen.

- Surt vi ikke fikk godkjent det målet, det ville preget kampen på en annen måte, sa Erling Knudtzon som var siste LSK-spiller på ballen.

I det 59. minutt ble en corner fra innbytter Joachim Soltvedt ble headet i bakken, ned og opp i nettaket fra kapteinen Sivert Heltne Nilsen til 0-1.

Og da Soltvedt fyrte børsa midtveis i andre omgang og la på til 2-0, virket det hele kjørt igjen. Like etter ble LSK redusert til ti mann da Martin Ove Roseth ble sendt av banen med sitt andre gule. Da var alt håp om et nytt Åråsen-poeng over.

- Jeg føler Brann-spilleren er på vei mot bakken da jeg skubber borti han. Amatørmessig av meg, sa Roseth og hendelsen. Dermed fikk LSK rødt for andre hjemmekamp på rad. En slags klubbrekord et også.

Hyllet Åråsen

- Jeg vil hylle for stemningen på Åråsen de lager. Det er helt fantastisk å spille her, sa Brann-kapteinen og videre: – Scorer du på dødball mot LSK på Åråsen, da er du mann, la han til.

Dermed fortsetter LSK den merkelige statistikken hjemme/borte.

- Det ble en kamp som vi trodde. Med mye intensitet og duellspill. Det ble noen nøkkelmomenter som vi dessverre ikke klarte å holde hodet kaldt, spesielt i situasjon hvor det ble rødt kort. Brann er dyktige å få motstanderen ut av balanse, sa trener Andreas Georgson etter kampen.

På kval-plass etter sju kamper. Bekymret for tabellsituasjonen?

- Det er klart det er det. Men jeg er sikker på at vi har en tropp som skal komme ta poeng framover, sa svensken.

Publikum gikk skuffet hjem, noen oppgitt over dommeravgjørelser, andre på personlige feil. Uansett: Ett fattig poeng på årets fire første hjemmekamper, har publikum på Åråsen aldri opplevd tidligere!

KAMPFAKTA:

Lillestrøm – Brann 0-2 (0-0)

Åråsen. Mål: 0-1 (59) Sivert Heltne Nilsen, 0-2 (68) Joachim Soltvedt.

Gult kort: Ruben Gabrielsen, Martin Roseth, LSK. Ole Didrik Blomberg, Brann.

Rødt kort: Martin Roseth (to gule, 73)

Dommer: Tore Hansen, Feda. Tilskuere: 8.386.

Skudd på mål: 0-6.

Se video-intervju med Martin Ove Roseth:


Se sammendrag av kampen her:


 

Annonse fra Eliteserien: