Tre generasjoner på Åråsen: - Skulle ønske pappa var her

Kristoffer Ødemarksbakken (23) skulle så gjerne sett at pappa Fredrik fikk oppleve ham som LSK-spiller. Men med tre generasjoner på plass er uansett hjemmekampene kvalitetstid for familien.

Annonse:

Mormor Irene Uttersrud og mamma Kristin Ødemarksbakken har begge sesongkort, og det samme har store deler av familien til Kristoffers samboer Heidi. Lillestrøms hjemmekamper har med andre ord blitt et fast samlingssted. En møteplass for felles opplevelser – og masse spenning.

– I den faste kjernen er vi fem-seks familiemedlemmer på hver kamp, forteller Kristoffer Ødemarksbakken.

– Men vi har vel vært så mange som 15 noen ganger, bemerker mamma Kristin.

– Det er jo så spennende! Jeg hadde aldri vært på en så stor stadion som Åråsen før, men man blir bare dratt med av stemningen. Man blir virkelig revet med. Og jeg er så ivrig, så, sier mormor Irene.

– Er du stolt?

– Ja, visst er jeg stolt! Kjempestolt, svarer mormor på 77 år og smiler bredt.

Her kan du kjøpe sesongkort for familien på Åråsen!

Foran hver hjemmekamp blir hun hentet av datteren hjemme på Eidsvoll. Da spiser de gjerne en søndagsmiddag først – før de sammen kjører til Åråsen for å se på Kristoffer og lagkameratene.

– Vi sitter på H-feltet sammen med familien til Kristoffers samboer Heidi. Selv om jeg aldri har vært noen stor fotballsupporter, synes jeg det er veldig givende å være til stede. Stemningen er helt spesiell på Åråsen. Kanari-Fansen lager et fantastisk liv, sier mamma Ødemarksbakken.

Etter kampen går de ned og henger på gjerdet for å hilse på Mauras store fotballsønn når de 90 minuttene er slutt.

– Etter kampen er det veldig hyggelig å snakke med familien. Da står de nede ved gjerdet og venter, så snakker vi litt om kampen – hva som var bra og hva som var dårlig. Det setter jeg stor pris på, sier LSK-vingen.

– Det er noe spesielt med det å se fotballkamp sammen med andre. Det blir noe helt annet enn å se kampen på TV, sier Kristin Ødemarksbakken.

Hjemmekampene på Åråsen er utvilsomt et familiært høydepunkt, men Kristoffer skulle så gjerne ønsket at også pappa Fredrik skulle fått oppleve disse øyeblikkene. Han døde for to år siden – etter å ha vært syk over en lang periode.

– Jeg tror ikke jeg hadde blitt så god uten pappas oppfølging. Han lagde en egen fotballbane til meg i hagen, og han var med hver gang jeg ønsket å trene. Jeg skulle veldig gjerne ønske at han fikk oppleve at jeg spilte for Lillestrøm i Eliteserien, sier 23-åringen.

– Fredrik sa alltid at uansett hvor sliten han var etter jobben, så skulle han aldri si nei hvis Kristoffer ønsket å spille fotball. Han var nok den som virkelig trodde at Kristoffer kunne bli god, minnes mamma Kristin.

Begge foreldrene var aktive orienteringsløpere, men det var aldri noen tvil om hvilken idrett som fenget sønnen.

– Det var naturlig for oss å ta med Kristoffer på orientering, men det var bare fotball som gjaldt, sier Kristin.

– Så du for deg at han skulle bli så god?

– Vel, egentlig, ja… Hehe. Han har alltid vært veldig dedikert. Han holdt på med fotball i hagen, time etter time og har vært flink til å drive egentrening. Og det er jo et talent, det også, påpeker hun.

– Jeg var aldri på noe kretslag eller landslag. Jeg var vel god, men ikke blant de beste, sier LSK-spilleren.

– Som 14-åring fikk du jo lov til å være med de voksne Nannestad-spillerne, da. Og du scoret mål i den første kampen, husker jeg, bemerker mormor.

Hva tror de så om årets sesong – som starter borte mot Stabæk mandag 1. april? Det første store familietreffet blir på årets første hjemmekamp i Eliteserien mot Ranheim søndag 7. april.

– I år er vi optimister! Topp fem hadde vært veldig fint. Og det tror jeg Lillestrøm kan klare, sier mamma Kristin.

– Jeg ser veldig positivt på det. Det blir viktig å få en god start. Med litt flyt tror jeg vi kan bli blant de fem beste, mener Kristoffer Ødemarksbakken.

Han legger til:

– Jeg tror virkelig vi skal være med på å prege Eliteserien i år.

Se hvordan det gikk da Kristoffer og Simen Rafn jobbet dugnad for å selge sesongkort:


Annonse fra Obos-ligaen: