Thomas Lehne Olsen solgt til Shabab Al-Ahli Club

Thomas Lehne Olsen er i dag blitt solgt til Shabab Al-Ahli Club i Dubai. Vi takker kapteinen for fantastisk innsats i LSK og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

Annonse:

- Vi skulle gjerne hatt med Thomas videre til neste år. Han har vært en viktig spiller for oss i flere år og har nettopp avsluttet en fantastisk sesong. Men sportsklubben har forståelse for at en spiller som har blitt 30 år og nå får mulighet for et utenlandsopphold, samtidig som at han kan legge seg opp litt ekstra til tiden etter at karrieren er over, ønsker å benytte denne muligheten. Lillestrøm Sportsklubb er en klubb som ikke vil stå i veien når en lojal spiller som Thomas får denne anledningen – vi ønsker Thomas og familien lykke til i ny klubb i et nytt land, sier styreleder Morten Kokkim.

Thomas Lehne Olsen er svært glad for at han får sjansen til å oppleve et utenlandseventyr etter at han har passert 30 år, og har skrevet under på en ettårskontrakt med klubben i De forente arabiske emriater.

- Et veldig fristende tilbud for meg og familien. Mange tenker sikkert at det bare handler om penger, men det blir samtidig et eventyr og en fin opplevelse som jeg tror at jeg hadde angret på hvis jeg takket nei. Det var nå eller aldri for min del. Jeg har hatt tilbud fra både Japan og Sør-Korea der valget falt på Lillestrøm. Men dette virket veldig spennende. Og det er nå vi har muligheten nå som ungene er små, sier Thomas Lehne Olsen.

- Hva vil du si til de som er skuffet over at du forlater LSK?

NY KLUBB: Thomas Lehne er på plass i sin nye klubb i Dubai.
NY KLUBB: Thomas Lehne er på plass i sin nye klubb i Dubai.

- Jeg skjønner jo det. Jeg vet jo hvordan det er å være supporter. Men en fotballkarriere er veldig kort. Jeg har ikke noe utdannelse og vet ikke hva jeg skal gjøre etter fotballen. Denne kontrakten gjør at jeg får et lettere liv etter fotballen. I tillegg er det som sagt et eventyr. Kontrakten er ikke veldig lang, og hvis jeg er god nok og skal hjem til Norge, så er det jo LSK som er klubben min. Jeg har hatt en fantastisk fin tid i Lillestrøm, og vil takke både lagkamerater, støtteapparat, ansatte, frivillige og supportere for mange flotte opplevelser, sier årets kaptein.

Sportssjef Simon Mesfin har dette å si om salget av spissen som skrev seg inn i historiebøkene ved å score hele 26 seriemål for LSK i 2022:

- Da vi rykket ned ble Thomas med på en kontraktsforlengelse som han ikke nødvendigvis måtte bli med på, men som han ønsket for å sende et sterkt signal til omgivelsene etter nedrykket. Thomas fikk lite igjen for det rent økonomisk i et nedrykksår, da han allerede hadde to år igjen av kontrakten, men vi som klubb fikk med ett ekstra år på kontrakten (2022). Det ble i den forbindelse aldri inngått verken skriftlig eller muntlig avtale om at klubben skulle frasi seg sin frie forhandlingsrett dersom klubber ønsket å kjøpe ham. Men det var en plan om at Thomas skulle hjelpe klubben til opprykk og trygg plass på øvre halvdel Eliteserien i henhold til klubbens strategier. Og da skulle klubben inn mot sluttfasen av hans kontrakt vise en forståelse dersom det kom en lukrativ mulighet i utlandet for Thomas og hans familie, sier sportssjef Simon Mesfin.

Og fortsetter:

- Det har siden i sommer vært økonomiske lukrative tilbud til Thomas fra utlandet, aller mest Asia. Men i sommervinduet var det ekstremt viktig for oss å beholde ham for å kunne fullføre den beste sesongen til LSK siden 2007. Tilbudene var ikke spesielt lukrative for klubben, noe markedet viste oss gjennom samtaler med de ulike aktørene som tok kontakt og vår egen erfaring med markedet. Det handler i stor grad om alder og kontraktslengde, men også om andre parametere og preferanser som styrer de ulike markedene.

- Gjennom veldig gode samtaler med Thomas og hans agent Tore Pedersen, så kom vi frem til at disse tilbudene i sommer skulle avslås og at Thomas skulle bidra for klubben ut sesongen, slik at vi da skulle telle opp status for både klubb og spiller. Det har vært en strålende dialog med Thomas, og jeg må si at han har vært eksepsjonelt lojal og ryddig i alle samtaler med meg og klubben, ved å holde seg fokusert på å gjøre jobben for klubben på hver eneste trening og kamp gjennom høsten.

PÅ PLASS: Thomas Lehne Olsen gleder seg til å ta fatt på utenlandseventyret i Dubai.
PÅ PLASS: Thomas Lehne Olsen gleder seg til å ta fatt på utenlandseventyret i Dubai.

- Man må huske på at det har vært veldig stor økonomi i spill for ham, da interessen fra Asia eskalerte i enda større grad utover høsten. Så lenge ingen av de lukrative avtalene kom på plass, lå det en stor risiko for at for eksempel en skade ville medføre at Thomas ikke ville være aktuell for disse klubbene. Thomas har i så måte opptrådt helt eksemplarisk overfor klubben. Det er mange som hadde blitt stresset, og presset klubben og tenkt kun på seg selv. Thomas gjorde det stikk motsatte det året vi rykket opp fra OBOS-ligaen i 2020, og han gjorde det stikk motsatte da han scoret 26 mål denne sesongen.

- Etter endt sesong har vi som klubb skaffet oss et solid bilde av hva markedsverdien til Thomas er, både gjennom budene/forhandlingene med ulike klubber spesielt i Asia, men også gjennom dialog med nasjonale og internasjonale aktører i markedet. Thomas var tydelig på at han kun ønsket å reise til et utenlandseventyr som hele familien kunne være med på, og det måtte være på et så lukrativt nivå at det var umulig å si nei. Klubben sa nei til flere tilbud etter endt sesong, og Thomas har gjort det samme. Men da det like før jul kom et lukrativt tilbud fra Dubai som ville sikre fremtiden til Thomas og hans fine familie – hadde klubben to valg: Selge til den klubben som etter forhandlinger var villig til å betale mest, eller sier nei. Internt i klubben har vi vært samkjørt på at dette er en stor mulighet for Thomas og familien. I den alderen han er som fotballspiller, og med den sesongen han har hatt i år er det en unik mulighet han har fått, sier Mesfin.

Han skulle selvsagt gjerne hatt med Thomas Lehne Olsen videre, men påpeker at LSK nå har fått midler til å forsterke laget etter salgene av Lehne og Magnus Knudsen.

- Vi synes det er utrolig leit at vi mister vår toppscorer og en av de store profilene i Eliteserien. Men LSK er ikke kun forretninger som skal telle kroner og øre, LSK er en klubb med sterke verdier hvor man tar hensyn til hele mennesket, ikke bare fotballspilleren ute på banen. De verdiene vet jeg at klubben deler med sine supportere, sponsorer og medlemmer – og det er det som gjør denne medlemsklubben så unik etter min mening. I overgangssaker så er det mange som er involvert når store avgjørelser skal tas – men det er jeg som sportssjef som skal stå for innstillingen til denne avgjørelsen om at Thomas får reise til Dubai på det siste kontraktsåret han ga oss da han forlenget etter nedrykket. Det står jeg for fullt ut, samtidig som jeg har respekt for de som har en annen mening. Jeg vet at alle i klubben og mange som følger klubben unner Thomas denne muligheten som han har fått. Vi ønsker ham masse lykke til, og det kan jo hende han er tilbake om ett år eller to. 

- I mellomtiden skal det være klinkende klart at vi skal gjøre alt vi kan for å erstatte plassen som Thomas forlater, på lik linje med de andre spillerne som har forlatt oss etter endt sesong. Vi skal stille en slagkraftig tropp i 2022, men det handler ikke om å gjøre det raskest mulig, men riktigst mulig, sier Simon Mesfin.

Takk for innsatsen, målene og de gode opplevelsene i Lillestrøm, Thomas - og lykke til videre!

Annonse fra Eliteserien: