Thomas Gill ny keepertrener i LSK

Tidligere landslagskeeper Thomas Gill (52) gleder seg stort til å forme Lillestrøms unge keeperteam i 2018.

I dag ble den tidligere Duisburg-proffen enig med LSK om en avtale som strekker seg ut denne sesongen. Gill, som bor i Hakadal, var på sin første trening med A-laget onsdag, og likte det han så.

Annonse:

- Dette blir gøy. Jeg synes det er ekstra spennende med kvaliteten på de tre unge keeperne (Marko Maric, Matvei Igonen og Mads Hedenstad Christiansen, i tillegg er Emil Ødegaard lånt ut til Grorud). Det blir veldig morsomt å få lov til å forme dem. Jeg ser et kjempepotensial i alle tre. Etter treninga var det bare «tommel opp». En supergod følelse, sier Thomas Gill.

Han har en bred keepererfaring fra både norske og utenlandske klubber. På 1990-tallet sto han i mål for Aalborg, Sturm Graz, Duisburg og FC København. Årene i Bundesliga setter han øverst.

-  Alle de tre sesongene i Duisburg var bare helt fantastiske. Jeg skal prøve å bidra alt jeg kan med den sekken med erfaring jeg har med meg både fra norsk og utenlandsk fotball. Jeg håper det skal komme Lillestrøm til gode. Jeg kjenner ikke laget så godt ennå, men jeg merker at det er en god kjemi og at troppen virker samlet. Så vet jeg jo hva Arne (Erlandsen) står for. Vi snakker samme språk, sier Gill.

Sportssjef Simon Mesfin er meget fornøyd med at den tidligere toppkeeperen blir med LSK denne sesongen. På 1990-tallet konkurrerte han med blant andre Frode Grodås om plassen som norsk landslagskeeper. Den Grimstad-fødte Gill stoppet på fem A-landskamper.

- Thomas har stor og bred erfaring som keeper, og vi tror han har de egenskapene som skal til for at våre unge keepere utvikler seg videre. Han blir en fin tilvekst i gruppa, sier Mesfin.

Annonse fra Eliteserien: