Tap mot Ranheim: Mathew-suser ikke nok til poeng

(Ranheim - Lillestrøm 3-2) Et tidlig Simen Rafn-mål og en kanonscoring av Ifeanyi Mathew var ikke nok: Ranheim var mest effektive og vant kampen.

Lillestrøm gikk rett i strupen på trønderne fra start av, og det var fullt fortjent da Rafn prikket inn ledermålet med venstrebenet etter 12 minutter.

Men deretter kjempet Ranheim seg inn i kampen. I løpet av tre minutter mot slutten av første omgang snudde hjemmelaget en kamp som LSK hadde hatt grepet om i åpningen.

Først headet Erik Tønne inn 1-1 etter en corner. Syv minutter før pause fikk Kristoffer Løkberg drømmetreff med venstrebenet og sendte ballen opp i vinkelen bak Marco Maric.

LSK hadde flere store sjanser til å utligne, spesielt var Thomas Lehne Olsen nær scoring ved flere anledninger, men toppscoreren hadde ikke marginene på sin side i i den kjølige høstkampen i Trondheim.

Etter 53 minutter økte i stedet Ranheim til 3-1 på en sterk enkeltmannsprestasjon av Aslak Fonn Witry.

Ifaenyi Mathew tente nytt håp for LSK med et kanonskudd fra rundt 25 meter som føyk inn i mål. Men nærmere kom ikke Jörgen Lennartssons gutter denne søndagskvelden.

- Vi sluttet å spille fotball etter at vi tok ledelsen. Slutter å holde på ballen, slutter å løpe, og gir dem to enkle mål. Det er utrolig irriterende, sier Simen Rafn.

Tre runder før slutt er Lillestrøm på kvalifiseringsplass i Eliteserien, to poeng foran Stabæk - som spilte 1-1 borte mot Bodø/Glimt. Det er to poeng opp til trygg grunn. Nå venter semifinale borte mot Strømsgodset (onsdag) og hjemmekamp mot Glimt (mandag 5. november).