Talentspeider Espen Olsen finsikter potensielle LSK-spillere i Nigeria

LSKs talentspeider, Espen Olsen, er på plass i Nigeria for å finsikte nye potensielle Lillestrøm-spillere.

Annonse:

Lista over spillere fra Afrikas mest folkerike nasjon med suksess på Åråsen begynner å bli lang - og for å nevne noen: Antony Ujah, Nosa Igiebor, Ifeanyi Mathew, Igoh Ogbu og Akor Adams.

Samtlige er hentet gjennom nettverket til Atta Aneke, og i disse dager gjennomfører den norske agenten nok en turnering med nigerianske spillere der blant annet LSK er tilstede.

- Dette er et ledd i det langvarige samarbeidet vi har hatt med Atta Aneke. Denne gangen passet det bra at vår relativt ferske speider, Espen Olsen, får ta del i dette. Man får mange inntrykk, opplevelser og erfaringer gjennom et slikt besøk, og man får sette veldig mange spillere på kort tid. Vi har hatt mange gode erfaringer med nigerianere i LSK, og sjansen er stor for at nye vil komme hit for å vise seg fram i tida som kommer, forteller sportssjef Simon Mesfin.

NYE LSK-SPILLERE? Det arrangeres en rekke fotballkamper med unge talenter som viser seg fram for blant andre LSK. Foto: Espen Olsen
NYE LSK-SPILLERE? Det arrangeres en rekke fotballkamper med unge talenter som viser seg fram for blant andre LSK. Foto: Espen Olsen

Olsen, tidligere velkjent Eliteserie-spiss i flere klubber, trener i Strømmen og sportssjef i HamKam, reiste til Nigeria på mandag og har allerede rukket å få sett mange kamper der talenter fra hele landet viser seg fram for noen europeiske klubber.

Les også: LSK med formidabel inntektsvekst på Eliteserie-barometeret for 2023

- Så langt har jeg sett 13 kamper her nede. Det er et veldig bra opplegg i regi av Atta Aneke, og det er en del spennende spillere her, men mange er veldig unge som vi vil følge over tid. Når jeg kommer hjem skal jeg diskutere litt med Simon (Mesfin) om hva vi gjør videre. Det er utvilsomt flere spennende spillere her, så får vi se om vi inviterer noen til Norge etter hvert. Det er vel ikke helt utenkelig, sier Espen Olsen.

Les også: God deltakelse fra samarbeidsklubbene på trenerforum

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 15.06.2023, oppdatert: 20.06.2023
Skrevet av: Morten Stokstad