Takk for innsatsen - og lykke til videre, Erik Tobias!

Lillestrøm Sportsklubb ønsker å takke Erik Tobias Sandberg (21) for innsatsen både på og utenfor banen etter 16 år som spiller – og flere år som trener – i LSK.

Annonse:

- Erik Tobias har i mange år vært en fantastisk spiller, forbilde og ambassadør for klubben. Dessverre har skadene ødelagt litt for ham de siste årene, og han har fått spilt mindre enn både han og vi hadde håpet på. Nå er vi enige om at det viktigste for Erik Tobias er jevnlig spilletid på høyest mulig nivå. Han er fortsatt ung og har alle muligheter til å etablere seg som en god Eliteserie-spiller. Ingenting hadde gledet meg mer enn om han kom tilbake til LSK en gang i fremtiden, sier sportssjef Simon Mesfin.

Les også: Erik Tobias Sandberg (17) debuterte mot AaFK

Vigernes-gutten var et stort talent som begynte å trene med A-laget allerede som 16-åring, samme året som han ledet LSK til NM-gull for G16-laget. Som 17-åring fikk han A-lagsdebuten da han kom inn for sitt store forbilde Frode Kippe.

Perioder med skader ødela litt for Sandbergs utvikling i LSK, men i 2021 bidro den Jerv-utlånte midtstopperen sterkt til at sørlendingene rykket opp etter en svært dramatisk kvalifiseringskamp mot Brann. Ved nyttår gikk avtalen med LSK ut, og i løpet av kort tid blir det klart hvor 2000-modellen fortsetter fotballkarrieren.

- Jeg må jo takke alle i og rundt klubben for mange fine år. Jeg begynte i klubben da jeg var fem-seks, og jeg har mange gode minner fra årene med klubben i mitt hjerte. En fin tid der jeg har lært mye, både som spiller og som trener for yngre lag i klubben. Dessverre gikk det ikke så bra som jeg hadde håpet på, men vi skilles som gode venner. Selv om det ble mindre spilletid enn jeg hadde håpet på, så føler jeg at jeg har fått bidratt litt utenfor banen, sier Sandberg.

Og legger til – med et smil:

- Ikke minst må du få med at jeg sammen med Fredrik Krogstad har utviklet Fotball-Norges beste botsystem. Det er jeg stolt over.

Både Jerv og flere andre klubber ønsker 21-åringen – som også er på tredje året av jusstudiene ved siden av fotballen.

- Det er foreløpig ikke helt avklart hvor jeg spiller neste år, men det tar nok ikke lang tid før det faller på plass. Det viktigste for meg er å få spilletid. Samtidig ønsker jeg å fortsette med studiene så sant det lar seg kombinere.

- Hva er dine beste minner fra tiden i LSK?

- Det å være med på cupfinalen i 2017 er jo det største, selv om jeg ble sittende på benken. Debuten på A-laget var også stort, og det samme var NM-gullet med G16. For meg var det også givende å trene yngre lag i klubben i de tre-fire årene jeg gjorde det. Jeg har mange gode minner, sier Erik Tobias Sandberg.

Vi takker Erik Tobias Sandberg for alt han har bidratt med i LSK, og ønsker Lillestrøm-gutten hell og lykke videre i karrieren.

Les også: Erik Tobias med imponerende resultater på skolen

Annonse fra Eliteserien: