Sundgot til Kisa: Takker for seg etter 24 år i LSK

Siden 1997 har Arild Sundgot hatt Åråsen som hjemmebane - både som spiller og trener. Nå fortsetter tidenes mestscorende LSK-spiller i Eliteserien trenerkarrieren i Ull/Kisa.

Annonse:

- Jeg har vært i Lillestrøm i over halve livet mitt. Ganske sykt når man tenker på det. Det blir veldig spesielt å gjøre noe annet, men samtidig tror jeg det er riktig tidspunkt. Etter 24 år i samme klubb tror jeg at jeg har godt av nye impulser og nye utfordringer, sier Sundgot.

Han har skrevet under på en treårskontrakt som assistenttrener og toppspillerutvikler i Ull/Kisa, kun noen langpasninger fra der familien bor på Jessheim.

- Jeg har hatt fantastiske år i klubben, og vil gjerne takke for alt jeg har fått oppleve. Da jeg kom som ung spiller fra Hødd før 1997-sesongen var Ståle Solbakken kaptein i LSK. Det var ganske harde krav som ble stilt, og man fikk huden full på trening hvis man ikke fulgte mannen sin. God læring for en gutt, minnes den tidligere storscoreren.

Sommeren 2012 gikk han fra å være spiller til å bli en del av trenerteamet. 

- Det har vært mange fine opplevelser både som spiller og trener. Jeg vil nok trekke fram 2001-sesongen som den største som spiller. En fantastisk sesong der vi var nær ved å bryte Rosenborgs gullrekke, men vi måtte nøye oss med sølv. Så er selvsagt også cupmesterskapene i 2007 og 2017 store øyeblikk.

Nå ser han frem til å utvikle seg som trener i nye omgivelser på Jessheim.

- Jeg tror dette blir helt topp. Ull/Kisa er en spennende klubb med gode fremtidsutsikter. Det er flotte folk som jobber i klubben, og jeg gleder meg til å få til noe her i årene som kommer. Jeg er også glad for at jeg gir meg i LSK etter at vi har rykket opp igjen. Det hadde vært tungt og gitt seg etter nedrykket i fjor. Nå er klubben på vei opp og frem igjen, sier Arild Sundgot.

Les også: Følelsesladet farvel for Melgalvis og Rafn

Etter kampen mot Grorud i går fikk han overlevert blomster og gode ord fra daglig leder Robert Lauritsen og styreleder Morten Kokkim på en avslutningsmiddag på Mirabel i Lillestrøm. Det samme fikk Aleksander Melgalvis, Simen Rafn og Arnór Smárason.

Lillestrøm Sportsklubb ønsker å takke Arild Sundgot for lang og tro og god tjeneste på Åråsen!

Husker du denne? Se LSK og Sundgot slå RBK og Eggen i 1999 her!

Annonse fra Eliteserien: