Endelig hjemmeseier: - Burde ha avgjort tidligere

(Lillestrøm - Strømmen 1-0) Etter fire kamper uten seier på Åråsen kunne endelig LSK innkassere tre hjemmepoeng igjen. Daniel Gustafsson ble matchvinner etter strålende forarbeid av Ifeanyi Mathew og Thomas Lehne Olsen.

Med solid oppmøte fra syngende Lillestrøm-supportere ble det en bra kveld både på banen og tribunen på Åråsen.

LSK tok ledelsen på lagets første sjanse etter 21 minutter: Ifeanyi Mathew fant Thomas Lehne Olsen i bakrom. Kapteinen var uegoistisk og la ballen ut til Daniel Gustafsson. Svensken trillet enkelt inn 1-0 i det åpne målet.

Thomas Lehne Olsen var nær ved å doble ledelsen etter 43 minutter. Spissen dro seg innover i banen etter at LSK hadde rullet opp langs venstrekanten, og fyrte av et meget godt skudd - som dessverre smalt i tverrliggeren og ut.

Strømmen hadde en brukbar periode like etter pause, og kom til flere småfarlige sjanser - uten at gjestene fikk uttelling.

59 minutter ut i kampen hadde Daniel Gustafsson en stor mulighet til å doble ledelsen. Innbytter Fredrik Krogstad satte opp Gustafsson i en glitrende posisjon, men LSKs svenske toppscorer avsluttet rett på Strømmens keeper.

GLEDE: LSK-supporter og LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen brøler ut sin glede etter nok en cleansheet. Foto: Fredrik Tyskeberg

Etter 64 minutter hadde Mads Hedenstad Christiansen en god redning på en heading fra Kristian Jahr, og på overtid var den unge LSK-keeperen igjen fint med da Strømmen fikk en stor mulighet. Ebiye Moses var helt alene med Strømmen-keeperen i det siste overtidsminuttet, men nok en gang reddet gjestenes målvakt.

Dermed: 1-0 til Lillestrøm - som dermed er ubeseiret på fem kamper i OBOS-ligaen. Nå venter Øygarden borte på søndag.

- Vi får ikke noe veldig stor fart på det. Det er en jevn kamp, og det blir en sliteseier. Men vi har jo muligheter til å putte på et par-tre mål. Vi burde ha avgjort kampen tidligere, men det blir hektisk når du leder bare med ett mål, sier Geir Bakke til Eurosport etter kampen.