Strålende dager på nasjonal turnering for Gatelaget

Tirsdag 13. juni var det en spent gjeng som møttes ved LSK hallen for å reise til Bergen på årets høydepunkt, nemlig nasjonal turnering for gatelagene. I år var Brann og Bergen arrangør, og det ble rekordoppmøte!

Annonse:

Med gatelagsfotballen i regi av fotballstiftelsen er det nå 29 lag fra nord til sør og alle deltok. Vi reiste med buss opp til gardermoen før vi tok flyet til Bergen. Bergen badet i sol og vi dro rett til stadion for å rekke åpningsseremonien. Noen få minutter forsinket fant vi plassen vår på tribunen og blant annet president i NFF Lise Klaveness holdt en av åpningstalene.

Fornøyd gjeng!
Fornøyd gjeng!

Tirsdagen ble brukt til gruppespill hvor vi var i gruppe med våre venner i Asker, Strømsgodset og Bryne. Første kampen endte med 2-0 seier mot Asker i en tett og jevn kamp, der vi klarte å vippe det i vår favør. En deilig start på gruppespillet og tonen var satt. I kamp nummer to møtte vi Bryne hvor vi dro i land en 2-1 seier i nok en tett og jevn kamp. I siste kampen ville vi vinne gruppen med minst uavgjort eller seier. Laget var ikke interessert i å forsvare seg og fosset i angrep og spilte dagens beste kamp og vant 4-0. Dette var den beste kampen vår for dagen og noe av det spillet som ble vist her, kunne likegodt vært fra en kamp i eliteserien på Åråsen i våre øyne. Vi vil også nevne at det var en utrolig fin tone mellom alle lagene i vår gruppe, masse fin fotball og fairplay ble virkelig vist ut på matta av alle lagene i gruppa.

Gatelaget LSK var strålende fornøyd med dagen og dro til hotellet for å slappe litt av før kveldens bankett. Fotballstiftelsen hadde virkelig slått på stortromma og vi fikk servert en deilig 2 retters middag, alkoholfri drikke og standupshow. Kvelden toppet seg da plutselig OnkelP stod på scenen og hadde konsert. Han spilte flere låter og stemningen var på topp. En skikkelig kul og gøy opplevelse for alle. Onsdagen startet med en deilig frokost på hotellet før vi reiste ned til stadion for sluttspill. Bergen badet nok en gang i sol og det var duket for topp underholdning. Vi møtte Viking i første kampen. Det var tydelig at begge lag var svært lystne på seier og at begge lag gikk for det. Tross mange sjanser til begge lag, til tider tøft spill og høyt tempo, endte kampen 0-0 og måtte avgjøres på straffer. Viking trakk det lengste strået og gikk seirende ut av det. Det var imidlertid ikke tid til å henge med hodet, og vi måtte raskt omstille for å spille om 5,6,7 og 8 plassen. Notodden ble første motstander og i en tøff batalje med angrep etter angrep fra begge lag, dro vi i land en sterk 3-2 seier og møtte Ranheim til kampen om 5 eller 6 plassen. Ranheim var en av forhåndsfavorittene til å gå av med seieren i hele turneringen, men Brann som senere gikk videre og vant hele turneringen ble for sterke for dem. Vi la om taktikken og det var tydelig at det funket. Et fyrverkeri av en fotballkamp endte 2-2 og måtte avgjøres på straffespark. Her var det vår tur til å dra det lengste strået og vi endte nasjonal turnering på en kjempesterk 5.plass av totalt 29 lag, faktisk uten å tape en eneste kamp til fulltid.

Fantastiske forhold i Bergen.
Fantastiske forhold i Bergen.

Vi er kjempestolte av innsatsen og av hver og en av spillerne våre både på og utenfor banen. Tusen takk for noen flotte dager i Bergen, tusen takk til fotballstiftelsen og Brann som arrangør og ikke minst tusen takk til alle spillere, alle lag, trenere og frivillige som har bidratt til at vi kan få oppleve sånne kule dager som dette. Fotballstiftelsen avslørte i går at neste års arrangør er Bodø! Dette gleder vi oss enormt til.

 

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 16.06.2023, oppdatert: 19.06.2023
Skrevet av: Vidar Gundersen