Stortalentet Svendsen håper å slå ut i full LSK-blomst

Han ble tidlig sett på som det største norske fotballtalentet i 1999-årgangen. Nå har Tobias Svendsen (21) skrevet under på en avtale med LSK ut 2023.

Annonse:

Han hadde opprinnelig kontrakt med HamKam ut 2020, men går nå umiddelbart til Lillestrøm. Det er den dribleglade moldenseren veldig glad for.

- Det føles ekstremt godt. Det har tatt litt tid, for jeg var og besøkte klubben for en måned siden, og så har det vært dialog hele veien. Nå er jeg ekstremt glad for å være på plass, sier Svendsen.

- Hva er ditt forhold til LSK?

- Det er en av Norges soleklart største klubber med den beste fansen i Norge. Det å kunne spille for Lillestrøm er noe som har trigget meg veldig. Jeg gleder meg til å spille her, sier Svendsen.

Med hele 52 U-landskamper preget han aldersbestemt fotball i Norge i en lang periode. Og allerede som 16-åring fikk han A-lagsdebuten for Molde. De siste par årene har ikke alt gått på skinner, men i løpet av sesongen i HamKam har Svendsen tatt store steg - og blant annet scoret fem seriemål for bunnlaget i OBOS-ligaen. Nå håper han på ytterligere utvikling på Åråsen.

- Det har vært noen vanskelige år når man har blitt hypet som det supertalentet til ikke å slå helt gjennom. Allerede da jeg var 10-11 år trente jeg med Ajax, og jeg var jevnlig i Amsterdam i årene som fulgte. Jeg kunne sikkert ha gått dit, men valgte å bli i Molde. Det siste året har jeg blitt ferdig utvokst, jeg har også blitt mye raskere, og i HamKam føler jeg at jeg igjen har fått vist det jeg kan. Jeg har fortsatt store ambisjoner. Jeg er jo bare 21 år, sier gutten med fødselsdato 31. august 1999.

Nå gleder han seg som bare det til en spennende LSK-høst som forhåpentligvis ender med opprykk til Eliteserien.

- Jeg synes det ser veldig bra ut for Lillestrøms del. For min egen del føler jeg at formen er bra, og jeg håper å kunne bidra allerede mot Strømmen på fredag.

- Hvis du skal beskrive deg selv som spiller, hva vil du si?

- Jeg er glad i å drible. Etter hvert har jeg blitt glad i å score mål også. Det håper jeg å få gjort her, sier den tidligere Molde-spilleren - og ser utover den grønne Åråsen-matta.

Sportssjef Simon Mesfin er svært fornøyd med å ha sikret seg 21-åringen.

- Tobias vil tilføre oss kvaliteter som vi kanskje mangler litt i A-stallen. Han er en god driblekant som elsker å utfordre en-mot-en, og har også god fart. Vi har stor tro på at han vil kunne slå ut i full blomst i LSK, sier Mesfin.

Les også: Nervøs Garnås måtte opp i midtstopper-eksamen

Se video-intervju med Tobias Svendsen her:


Se vår velkomsthilsen til Tobias Svendsen:


Annonse fra Eliteserien: