Geir Bakke trening Åråsen

Statistikk fra Fagerli: Ute etter revansje mot Kisa

Lillestrøm har til gode og tape for Ull/Kisa i cupen, men sist lagene møttes, var det Jessheim-laget som vant i 1. divisjon for tre år siden.

Av Arnfinn Fagerli

På en regntung høstdag stanget Steffen Jenssen inn seiersmålet like etter pause og tok en fortjent seier. Der Kisa kjempet for å overleve, mens LSK jaget opprykk.

Men i cupen er det gått LSKs vei mot Kisa på Jessheim. I 2. runde for seks år siden, vant LSK 4-2 da Bonke Innocent scoret sitt eneste mål for klubben. Hjemmelaget tok ledelsen, før Bonke utliknet med et skudd fra 25 meters hold. Simen Rafn og Simen Kind Mikalsen, samt Frode Kippe scoret de øvrige mot Vetle Dragnes & Co hos hjemmelaget den gangen.

I 2012, også i 3. runde, ble det 3-0-seier. Bjørn Bergmann Sigurdarson åpnet med å skyte et straffespark over før han like etter ga LSK ledelsen. Mathis Bolly og innbytter Ohi Omoijuanfo satte inn de to øvrige målene bak Arnold Origi i Kisa-målet. 3.240 tilskuere i den kampen, er fortsatt tilskuerrekord på Jessheim.

Går alltid videre

FAKSIMILE: Akershus Arbeiderblad kunne melde om unødig tap i NMs 2. runde i 1970.

Sist LSK ble slått ut av cupens runde nummer to var borte mot Eidsvold Turn i 2008. Før det var det 53 år siden Lillestrøm Sportsklubb sist røk ut i cupens 2. runde. Det skjedde på Åråsen i 1970 da Raufoss vant 1-0 i en kamp der Tom Lund hadde karantene etter at han ble utvist hjemme mot Strømmen like før. 300 tilskuere (!) så totningene gå videre etter mål på straffespark. «Unødig tap», skrev Akershus Arbeiderblad (nå bedre kjent som Romerikes Blad).

Her kan du kjøpe billett til Ull/Kisa - Lillestrøm torsdag 1. juni!

LSK har stort sett bare hatt bortekamper i den andre runden. Siste hjemmekamp var tilbake i 2002 da en klubb med sterke cuptradisjoner, men som ikke lenger ser dagens lys, Mercantile, var motstander og ble sendt hjem til Oslo med 2-7.