Statistikk fra Fagerli: To lag i motvind møtes

Sent i mai måned var Lillestrøm og Viking suverene på tabelltoppen i Eliteserien. Men det kan virke som sommerens E-cup-deltakelse kostet mer enn det smakte for begge lag. For etter E-cup-exiten, er det blitt få seirer for de to tradisjonsrike klubbene.

Annonse:

Både LSK og Viking fikk pangstart på sesongen, mens de skarpeste konkurrentene fikk en «slow-start». Det gjaldt i første rekke Rosenborg, Bodø/Glimt og Vålerenga.

Viking på sin side har 1-2-5 på lagets åtte siste seriekamper. På hjemmebane har de ikke vunnet i serien siden 17. juli (2-1 mot Kristiansund). Etter «sommerpausen» er det kun bunnlaget Jerv som har tatt færre poeng enn «siddisene», med 12 poeng på 13 kamper. På samme tid har LSK tatt 20 på 14 oppgjør.

Etter tre strake borteseirer (mot Kristiansund, Odd og Sarpsborg 08) er det blitt tre strake bortetap for LSK. Null poeng og ti baklengsmål mot tabellnaboene Vålerenga, Rosenborg og Bodø/Glimt, har gjort at LSKs solide posisjon helt i teten er blitt forringet.

LSK gikk på sesongens første tap mot nettopp Viking. En heldig og sen scoring ga gjestene 1-0 på Åråsen. Faktum er at Viking er degt eneste laget LSK ikke har tatt poeng tatt mot siden opprykket i fjor.

Tallenes tale viser fem strake seirer til Viking uansett bane. Og siste LSK-seier mot laget fra oljebyen, var 1-0 hjemme i 2017 etter et overtidsmål av Aleksander Melgalvis. Mens siste seier på Sørvestlandet, var 2-1 for ti år siden da Bjørn Bergmann Sigurdarson herjet med to scoringer.

Annonse fra Eliteserien: