Statistikk fra Fagerli: På tide å snu trenden mot Glimt

Ikke på sju år har Lillestrøm klart å slå Bodø/Glimt. Det er endt uten seier i ti strake kamper mot den regjerende seriemesteren.

Annonse:

Det er klart at Bodø/Glimt har vært veldig gode over tid, så ikke unaturlig at også LSK har fått juling av Norges beste lag.

Vi må tilbake til 2015-sesongen for å finne siste seier mot Glimt. Da vant LSK 3-0 både hjemme og borte. Og i svært mange sesonger ble det full LSK-pott både her og der for «Fugla».

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Bodø/Glimt!

Åråsen har aldri vært noen god arena for Bodø/Glimt. Kun tre av 25 oppgjør i Lillestrøm er endt med borteseier: I 1979, i 1996 og i fjor da de vant for første gang på Åråsen på hele 25 år!

På de ti siste oppgjørene i serie og cup, er fem endt uavgjort, og like mange med Glimt-seirer. Glimt vant 1-0 på Åråsen i fjor. LSKs første tap etter ti strake seriekamper uten. Lørdagens oppgjør er det tredje lagene imellom i år. Glimt vant 4-1 i cupen på Aspmyra, mens det ble 1-1 i serien på samme bane.

Det er to topplag som ikke har levert veldig bra i de siste kampene som møtes på lørdag. Glimt har én seier på de fem siste seriekampene – 2-0 mot Jerv i Grimstad. LSK på sin side har to seirer på de fem siste, begge på Åråsen.

LSKs sterke hjemmestatistikk holder seg fortsatt. Siden oktober i fjor er det blitt 11 seirer, fire uavgjorte og ett tap (0-1 mot Viking) på 16 hjemmekamper og 29-6 i mål. LSK har sluppet inn kun fem mål på årets 11 Åråsen-oppgjør, desidert færrest av alle.

Glimt på fremmed gress er enten eller, sju seirer og fire tap på 11 seriekamper til nå. De har hatt et tøft kampprogram med foreløpig ti kamper i Europacupene. Ingen av de fem på fremmed gress er endt med seier.

NB: Spillere med kamper for både LSK og Glimt: Karim Essediri, Clas-André Guttulsrød, Joar Hoff, Marius Høibråten, Trond Olsen, Joakim Osvold, Amahl Pellegrino, Lasse Staw og Marco Tagbajumi. Lasse Nordås og Elias Hagen har A-kamper for Glimt, men kun kamper for LSK 2.

Slik gikk det i vårkampen på Aspmyra:


Annonse fra Eliteserien: