Statistikk fra Fagerli: Mye moro mot Molde

Ikke alle klubber kan skryte av 12 seirer og en sterk 3-0-seier i cupens semifinale. LSK har hatt det mye moro i Molde gjennom tidene, ifølge statistikken fra Arnfinn Fagerli.

Molde rykket opp i den gamle Hovedserien og debuterte i 1957. Lillestrøm var motstander i klubbens fjerde kamp på øverste nivå, og MFK gikk like godt på klubbens første hjemmetap i gjeveste selskap. Gunnar Arnesen, Oddvar Richardsen og Sverre Heggtveit scoret målene og LSK vant sesongens første seier den gang med 3-0.

Her kan du kjøpe billetter til bortefeltet i Molde - bruk promokoden mollsk22

Vi hopper til 1975 da LSK etter mange tunge år var tilbake blant eliten. Etter 0-0 hjemme mot Start, fortsatte ferden i Molde. Tore Kordahl fikk æren av å score det første målet, hans første og eneste på 164 toppseriekamper – på straffespark. LSK vant 2-1 og skulle komme til å dominere serien lenge som nykommer.

Mellom 1975 og 1997 vant LSK hele åtte mot hjemmelagets tre på 19 seriekamper i rosenes by. Men så i 1998 – på nye Aker stadion – skulle alt snu seg. Borte fra gamle Molde stadion, i seriepremieren var LSK aller første motstander. Tommy Berntsen skled ballen i eget nedetter bare tre minutter, og ble den første målscoreren på ny storstue og et navn for evigheten for anlegget rigget av duoen Røkke og Gjelsten.

To år etter, i 2000, fikk LSK revansje. Sunnmøringen Arild Sundgot storkoste seg med to scoringer og LSK-seier 2-0, mens samme mann var delaktig i LSK-seier 2-1 året etter. Det skulle vise seg at det var siste LSK-seier i Molde helt til 2013 da Frode Kippe ordnet seiersmålet til 2-1.

Men i mellomtiden er det utvilsomt et oppgjør som ble historisk. Nemlig sommeren 2010. Molde gikk opp til 3-0 etter 70 minutters spill og virket komfortable. Men så:

I det klokka tikket mot 90 minutter nikket Frode Kippe inn en redusering. Ny heading på overtid, leiesoldaten Tarik Elyounoussi kunne også heade – til 3-2. Som om ikke det var nok, enda mer på overtid: Fantastisk prestasjon av Anthony Ujah til 3-3 – tre mål på snaut fem minutter.

Og 3-3 ble det også i fjor i Molde i et oppgjør som svingte fra 0-2 til 3-2 og Thomas Lehne Olsen til uavgjort på tampen.

Apropos på tampen: Både i 2017, 2018 og 2019 vant Molde 2-1 med seiersmål i tilleggstiden. Siste LSK-seier i Molde var i 2013, skjønt få om noen har glemt semifinalen i Molde i 2017, 3-0 på vei mot cupmesterskapet det året.

Oppgjør siden 2013 mellom MFK og LSK i Molde:

2013: 1-2 (Vaagan Moen, Kippe)

2014: 3-2 (Palmason, Vaagan Moen)

2015: 2-2 (M. Martin, Friday)

2016: 4-2 (Friday, Knudtzon)

2017: 2-1 (Mathew)

2017: 0-3 i cupen (Kind Mikalsen, Knudtzon, Melgalvis)

2018: 2-1 (Krogstad)

2019: 2-1 (Krogstad)

2021: 3-3 (Åsen, Edh, Lehne Olsen)

Fun facts:

I 2014 ga LSK-fødte Fredrik Gulbrandsen Molde 1-0-ledelse!

I fjor scoret LSK-fødte Eskil Edh sitt første eliteseriemål til 2-0 i Molde, mens Thomas Lehne Olsen scoret sitt aller siste for klubben til 3-3 i samme kamp!

Totalt på 36 seriekamper i Molde: 16-14-12   63-57 i mål.