Statistikk fra Fagerli: Kun ett LSK-tap på 17 seriekamper mot Sandefjord!

Åtte ganger har Sandefjord møtt LSK i seriekamp på Åråsen, senest i fjor da LSK-spillerne kunne juble over seier og fjerdeplass i serieavslutningen. Kun en gang har Sandefjord vunnet: I 2006 da klubben debuterte på øverste nivå.

Annonse:

Det er også eneste gang SF har slått LSK i serien, uansett arena. På totalt 17 kamper hjemme og borte har LSK vunnet 11, mens fem er endt uavgjort.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Sandefjord!

Senere LSK-kjenning Erik Mjelde scoret det første målet mai-dagen på Åråsen for 16 år siden. Sandefjords seiersmål i 2006 ble satt inn av dagens ene SF-trener, svensken Andreas Tegstrøm. En kamp hvor faktisk en superveteran var hentet fra Tyskland og satt på innbytterbenken, keeperen Claus Reitmaier.

Det er sjelden kost at LSK har spilt 16 strake kamper mot en klubb uten å tape. Vestfoldingene har imidlertid en snodig statistikk denne sesongen. De har vunnet seks kamper, der av fem på bortebane, og kun den ene hjemme mot jumboen Kristiansund (2-0). 15 av 21 poeng er kapret utenfor «hvalfangerbyen».

På bortebane er det enten eller for Sandefjord. Ingen av ni bortekamper så langt i år er endt uavgjort; fem seirer og fire tap. Tar man med fjorårssesongen er laget uten U på 15 strake på fremmed gress.

For LSK har vinden snudd. Etter fem strake seirer, er det blitt en uavgjort og tre tap på de fire siste obligatoriske kampene.

LSK har uansett solide tall på hjemmebane. Vunnet seks av åtte kamper og sluppet inn kun tre – desidert færrest av alle i år. På de 12 siste seriekampene på Åråsen har LSK vunnet ni, tapt en og har 37-7 i målforskjell.

Sist lagene møttes vant LSK 4-1 i Sandefjord. Hjemmelaget ledet 1-0, men to selvmål snudde det hele. Seneste oppgjør på Åråsen, var i siste serierunde i fjor.

MELGA I HUNDRE: Aleksander Melgalvis jubler etter å ha satt inn seiersmålet helt på tampen på jubileumskampen mot Sandefjord i 2017.
MELGA I HUNDRE: Aleksander Melgalvis jubler etter å ha satt inn seiersmålet helt på tampen på jubileumskampen mot Sandefjord i 2017.

Les også: Svendsen tar pause fra fotballen - takker for den enorme støtten

Et oppgjør mot Sandefjord vil for alltid være et stort kapittel i LSK-historien: Kampen 2. april 2017 – på 100-årsdagen til Lillestrøm Sportsklubb. På overtid sendte Aleksander Melgalvis i vei et praktfullt skudd, via en motstander og i mål til 2-1-seier. Få seiere har smakt bedre enn akkurat på den store dagen.

Vi krysser fingrene for mer jubel når kampen mot Sandefjord sparkes i gang søndag klokka 18.00.

Tidligere oppgjør mellom LSK og SF på Åråsen:

2022: 2-0 (Dragsnes, Mathisen)

2018: 1-0 (Mathew)

2017: 2-1 (Skoda, selvmål – Kastrati)

2015: 3-2 (Kippe, Knudtzon, Friday – selvmål,Kirkevold)

2011: 0-0 5-4 på straffer i cupens 3. runde

2010: 4-0 (Pedersen, Bergmann Sigurdarson, Elyounoussi, Occéan)

2009: 2-1 (Sundgot 2 – Mjelde)

2007: 1-1 (Mouelhi – Munoz)

2006: 1-2 (Occéan – Mjelde, Tegstrøm)

PS: Svein Tore Sinnes skal lede kampen mot Sandefjord. Hans første med LSK i år. På seks tidligere oppgjør med han som dommer, har LSK til gode å tape!

Se video-intervju med Pål-André Helland før møtet med Sandefjord:


Annonse fra Eliteserien: