Statistikk fra Fagerli før LSK - KBK: 26 år siden forrige premiere-tap på Åråsen

Statistikken er på LSKs side før åpningskampen mot Kristiansund mandag 1. april: Ikke siden 0-3 mot Kongsvinger 13. april i 1998 har LSK tapt en seriepremiere på hjemmebane.

Av Arnfinn Fagerli

Åpningskampen andre påskedag for 26 år siden er faktisk det største tapet på Åråsen i en seriepremiere på øverste nivå. KIL scoret alle målene før pause, der Mamadou Diallo ble sendt av banen med rødt kort i andre omgang, hans andre røde som LSK-spiller. Dette oppgjøret var debuten til både Tommy Berntsen og Heidar Helguson, og Frode Kippes aller første som midtstopper.

Vi har nå passert 7500 tilskuere på kampen mot KBK - her kan du sikre deg plass!

Etter det har LSK spilt 11 premierer på Åråsen, vunnet fem og spilt seks uavgjorte. LSK har faktisk ikke hatt en sesongåpning på Åråsen siden jubileumskampen mot Sandefjord 2. april 2017. Da seiersmålet til 2-1 kom fra en motstander etter 90+5 minutter.

Siden 2017 har LSK kun vunnet en premiere, og det var til overmål i OBOS-ligaen med 1-0 på Grorud.

LSKs seriepremierer siden borterekorden i 2011:

2023: LSK-Godset ble utsatt. Viking – LSK 2-0

2022: Ham-Kam – LSK 2-2 (Edh, Adams)

2021: Strømsgodset – LSK 3-1 (Ogbu)

2020: Grorud – LSK 0-1 (Krogstad)

2019: Stabæk – LSK 1-1 (Lehne Olsen)

2018: Bod/Glimt – LSK 3-1 (Lehne Olsen i debuten)

2017: LSK – Sandefjord 2-1 (Skoda, selvmål)

2016: Start – LSK 1-1 (M. Martin)

2015: LSK – Start 1-1 (Kind Mikalsen – Kippe fikk rødt)

2014: Haugesund – LSK 1-1 (Ringstad)

2013: LSK – Sarpsborg 08 2-2 (Vaagan Moen, Helstad)

2012: Hønefoss – LSK 0-0

2011: Stabæk – LSK 0-7 (Ujah 4, Nosa 2, Ohi)

Jevnt mot KBK på Åråsen

JUBEL: Arnor Smarason og Thomas Lehne Olsen scoret hvert sitt mål i 2-0-seieren i 2018. Foto: Geir Olsen / NTB

Det er sjette gang at Kristiansund gjester Åråsen, og nordmøringene har fortsatt til gode å dra hjem med full pott.

På den andre siden står LSK med kun en seier på fem tidligere møter. Den kom i serieavslutningen i  2018, da det på forhånd var klart at Lillestrøm måtte vinne for å være sikret fornyet Eliteserie-kontrakt. De fire øvrige Åråsen-oppgjørene i Eliteserien har alle endt med uavgjort.

Tidligere oppgjør LSK – KBK på Åråsen:

2022: 1-1 (Fridjonsson – Williamsen)

2021: 0-0

2019: 1-1 (selvmål – Pellegrino)

2018: 2-0 (Smarason, Lehne Olsen)

2017: 0-0

LSK har hatt gode spillere fra Kristiansund opp gjennom årene. Spesielt Georg Hammer med to serie og tre cupmesterskap for klubben Også Frank Tømmervåg fikk med seg titler, mens for både Anders Giske og Pål Forsnes ble det kun en sesong på Åråsen.

Ellers er det få klubber som kan skryte av å ha fostret så mange gode spillere som nettopp Kristiansund opp gjennom årene med Ole Gunnar Solskjær og Øyvind Leonhardsen i spissen.

Ikke kjøpt sesongkort ennå? Det kan du gjøre her!