Statistikk fra Fagerli: Ett tap i Haugesund på ti år!

Tap i fjor til tross, LSK har tatt med mange poeng hjem fra Haugesund - som her ved 3-0-seieren i 2021 (bildet). Sju strake uten tap før det med hele 15 scoringer. Årets førte tre-poenger bør komme på søndag.

Av Arnfinn Fagerli

Mens LSK åpnet sesongen med et overraskende hjemmetap, dro FK Haugesund hjem med en overraskende seier i Skien. Der statistikken viste 20-7 i hjemmelagets favør med tanke på avslutninger, men 1-2 på dommerkortet etter at Bruno Leite og Ismael Seone i selve åpningskampen denne sesongen. Seiersmålet fra innbytteren og debutanten kom to minutter ut i tilleggstiden.

FKH vant 1-0 her i fjor etter at danske Søren Reese scoret sesongens eneste mål med hodet et kvarter før slutt. Og etter kampen kom samme Reese i klammeri med Akor Adams som endte opp med rødt kort (etter to gule). Trist sorti i det som skulle bli hans aller siste kamp for LSK.

Her kan du kjøpe billett på bortefeltet i Haugesund!

Tre strake seirer

I 2022 ble det 1-0-seier til LSK i Haugesund etter at Thomas Lehne Olsen scoret på en av flere gode muligheter. Det kunne begynt riktig ille i den kampen. Mads Hedenstad Christiansen felte en annen danske, Peter Therkildsen, etter bare ett minutts spill og laget dermed straffespark. Men Christos Zafeiris (nå i Slavia Praha med Igoh Ogbu) sitt forsøk fra 11-meteren tok Mads seg av.

Her kan du melde deg på Kanari-Fansens busstur til Haugesund!

I 2021 ble det hele 3-0. Daniel Gustafsson hadde en av sine bedre LSK-kamper og scoret to mål på bare halvannet minutt midtveis i første omgang. På overtid laget hjemmelaget selvmål.

Møtet før det, i 2019, endte det med 2-0. Lehne Olsen med scoring da også, mens innbytter Mads Haakenstad økte på tampen med sitt siste mål for LSK.

De øvrige oppgjørene mellom 2018 og 2014:

2018: 2-2 (Lehne Olsen 2)

2017: 1-1 (Melgalvis)

2016: 2-2 (Kind Mikalsen, Friday)

2015: 3-3 (Knudtzon, Fofana 2)

2014: 1-1 (Ringstad)

På de ti siste sesongene lagene imellom hjemme og borte (siden 2014), står LSK med ni seirer, mot to for FKH, mens sju er endt likt.

PS: Lehne Olsen har scoret sju ganger mot FKH (der av fem på bortebane). Det er bare mot Strømsgodset og Sarpsborg 08 (med åtte) han har truffet flere ganger!