Statistikk fra Fagerli: Da Jerv lurte tipperne

Jerv er et relativt nytt bekjentskap for Lillestrøm, men litt historikk mellom klubbene er det likevel, skriver vår faste statistikk-skribent Arnfinn Fagerli før lørdagens kamp mot Arne Sandstø og hans lag på Åråsen.

Annonse:

Sommeren 1973 var Lillestrøm på treningsleir på Sørlandet. LSK var et av Norges beste lag til tross for at de spilte i 3. divisjon, og møtte et Jerv som var langt nede i sin avdeling på samme nivå. De møttes i en såkalt tippekamp, privatkamper som ble arrangert for å ha objekter på tippekupongen under serieoppeholdet i juli måned.

Det ble litt mer enn en privatkamp for samme dag var det Levermyr-dagen og det kokte i Grimstad denne lørdagen. Jerv lurte tipperne grundig og klarte 1-1, og lagene delte premiepotten på 8.000 kroner. LSKs mål som berget noen kroner, ble satt inn av strømlingen Knut «Kula» Jenssen.

Så møttes lagene igjen 47 år etter, på Åråsen i treningskamp for tomme tribuner i juni 2020. LSK vant 3-0 etter mål av Fredrik Krogstad (straffe), Thomas Lehne Olsen og Ebiye Moses. Lehnes mål var for øvrig hans første nettkjenning på fire måneder.

Samme år møttes lagene i OBOS-ligaen. Det endte med uavgjort i Grimstad som i ’73. Daniel Gustafsson og Alexander Melgalvis sendte LSK i tidlig 2-0-ledelse før hjemmelaget berget 2-2 og ett poeng. Dermed holdt Jerv LSK bak seg på tabellen på henholdsvis 6. – og 9. plass den gangen.

Seriekampen på Åråsen i 2020 ble utsatt fra september til november på grunn av korona-smitte hos Jerv. Tobias Svendsen scoret kampens eneste mål etter seks minutter. LSK tok med tre poeng, et stort skritt mot opprykk til eliteserien.

Kampen på Åråsen lørdag betyr gjensyn med tre gamle LSK-spillere. Erik Brenden fikk med seg cupmesterskap og åtte scoringer på totalt 118 kamper, mens Erik Tobias Sandberg slet med mye skader og var på flere utlån, men står i det minste med 35 kamper og en scoring.

Da ble det langt flere nettkjenninger for Jerv-trener Arne Sandstø. Det ble 29 mål på 114 oppgjør i perioden 1994-96. Han er inne i sin sjuende sesong som trener for Grimstad-klubben. På CV’n har han cupmesterskap med Odd, og opprykk med både Start og Jerv. Men som spiller hadde han sine beste år på Åråsen.

Annonse fra Eliteserien: