Statistikk før runden: En sjelden U i Skien

De fleste statistikker opererer med null uavgjorte mellom Odd og Lillestrøm i Skien. Men en kamp skjuler seg – oppgjøret for 67 år siden.

Annonse:

Ette at Odd kom opp i eliten i 1999, har de møtt hverandre 20 ganger i Grenland. 12 av disse har Odd vunnet, mens LSK har tatt full pott åtte ganger. Senest for fem år siden. Det betyr at Odd har tre strake hjemmeseirer.

Men lagene møttes flere ganger i Hovedserien på 1950-tallet. LSKs første møte med Odd i Skien bød den gang på klubbens største tap på øverste nivå. Det endte med 1-7 i serieavslutningen i debutsesongen 1952/53.

Så året etter – av alle dager 17. mai 1954 – lå LSK under 3-2 like før slutt i Skien. Men i sluttminuttet satte Svein Bergersen inn utlikningen til 3-3. Mannen som senere skulle bli morfar til en av byens store sønner i nyere tider; Chris Holsten.

Uansett er det 67 år siden det ble «U» i Skien lagene i mellom. At de har et snes med kamper uten å dele poenget er jo uansett ganske spesielt.

Meld deg inn i Fuglafamilien her - helt gratis!

 

Igoh Ogbu mener det ikke er tilfeldig at Lillestrøm har vært så gode på bortebane i år. Se video-intervju med midtstopperklippen før kampen mot Odd:


Annonse fra Eliteserien: