Start vant 2-1: - Vi har alle muligheter

(Start - Lillestrøm 2-1) Daniel Gustafsson sendte LSK i ledelsen - og sørget for et viktig bortemål - men et særdeles tvilsomt straffespark fikk Start inn i kampen igjen like etter pause. Sørlendingene vant til slutt 2-1 i den første kvalifiseringskampen. Onsdag er det retur på Åråsen.

Annonse:

Daniel Gustafsson sendte LSK i føringen 28 minutter ut i kampen etter å ha blitt spilt fri i bakrom av Thomas Lehne Olsen. Men åtte minutter etter pause gikk Martin Ramsland i bakken i en duell med Tobias Salquist, og dommer Trygve Kjensli tildelte Start et meget billig straffespark.

Aron Sigurdarson satte straffesparket i mål. Etter 69 minutter klarte samme mann å øke til 2-1.

Thomas Lehne Olsen var nær ved å utlikne like etterpå, men dessverre strøk ballen på utsiden av stolpen. Erik Brenden var enda nærmere da han skjøt i stanga i sluttminuttene.

Men Start rodde i land en 2-1-seier i den første kvalifiseringskampen om retten til spill i Eliteserien i 2020.

- Planen var å gå ut i høyt press, men Start presset oss i de første 15 minuttene. Da slet vi. Men etter hvert fikk vi kontroll defensivt, og tok ledelsen. Vi burde ha kunne laget enda mer trøbbel for Start etter at vi tok ledelsen. Så får vi straffesparket i mot som blir en game-changer mentalt. Jeg føler at vi burde ha fått med oss 2-2 etter skuddet til Thomas Lehne Olsen like utenfor og stangskuddet til Erik Brenden. Men vi har alle muligheter til å vinne nok på Åråsen på onsdag - og sikre plassen i Eliteserien, sier trener Tom Nordlie.

Både spillere og støtteapparat uttrykte etter kampen stor takknemlighet til den fantastiske støtten fra LSK-supporterne på tribunen. Nå venter en meget spennende returkamp på Åråsen onsdag 11. desember. Med seier 1-0 - eller to målsseier - er Lillestrøm vinner av kvalifiseringen.

Annonse fra Obos-ligaen: